Bosanac u švedskom Orebru
0

Gerzić: Uz onakve navijače Sarajevo je zaslužilo prolaz

Piše: E. Isanović
Nordin Gerzić
Nordin Gerzić
FK Sarajevo zasluženo nastavlja takmičenje u Evropskoj ligi, a osim igrača na terenu, najzaslužniji za to su vatreni navijači bordo tima, mišljenja je jedan od najboljih igrača švedskog Orebra, Nordin Gerzić.

Nakon utakmice na najvećem bh. stadionu i poraza njegovog tima Gerzić je bio tužan i imao malo zamjerki na suđenje.

"Djelilac pravde iz Francuske i za najmanji kontakt je svirao prekršaj. Mi smo u švedskoj ligi naučili igrati malo jače. Ipak, to nam ne smije biti opravdanje za lošu predstavu. Odmah na otvaranju drugog dijela domaći su postigli pogodak, a kada smo se pokušali vratiti u igru, bordo tim je iz kontranapada ponovo poentirao. Tada je priča, praktično, bila završena“, kazao je Gerzić za Sarajevo-x.com

On naglašava da je tim sa Koševa imao fantastičnu podršku sa tribina.

"Pristalice Sarajeva su na mene ostavile izuzetan dojam. Siguran sam da su svojom podrškom bili prevaga. Zbog toga su i zaslužili prolaz. Čestitam i navijačima i ekipi Sarajeva na pobjedi, želim im mnogo sreće u nastavku", izjavio je Gerzić i najavio odlazak iz Orebra u Malmo.

Treba istaći da je Nordin rođen u Bosanskoj Gradišci i da je prije izvjesnog vremena nastupao za kadetsku reprezentaciju BiH, ali je kasnije prestao dobijati poziv za naš nacionalni tim.