Kean postavio ultimatum
0

Ibišević do večeras mora odlučiti ide li u Blackburn

Totalsport
Vedad Ibišević
Vedad Ibišević
Naš reprezentativac Vedad Ibišević do večeras mora dati svoj konačan odgovor menadžeru Blackburn Roversa Steveu Keanu u vezi svog dolaska na Ewood Park.

Informaciju je engleskim medijima potvrdio sam trener Blackburna obavijestivši medije o 24-satnom roku za odluku. Blackburn je dogovorio odštetu sa Hoffenheimom, kao i glavni dio ugovora s 27-godišnjim centarforom.

Javi li se Hoffenheimov napadač i kaže "dolazim", Blackburn će ga angažirati. Ne dogodi li se to do kraja dana, Kean će prijeći na realizaciju transfera Ajaxovog marokanskog napadača Mounira El Hamdaouija.

"Dobili smo od Hoffenheima dopuštenje za pregovore s Ibiševićem. Trenutno nastojimo zaključiti pojedinosti ugovora o radnom odnosu i dobiti Vedada čim prije na ljekarski pregled" rekao je Kean dodavši:

"Bio je vrlo efikasan do teške povrede koljena, nakon čega je pretrpio još jednu manju. Zadovoljni smo njegovim kvalitetama i čekamo njegov pozitivni odgovor. Ne dobijemo li ga, okrenut ćemo se drugom napadaču. Ne dolazi u obzir dovođenje obojice. Treba nam samo jedan", zaključio je Kean aludirajući na El Hamdaouija.

Potreba Roversa za napadačem pojavila se nakon odlaska hrvatskog reprezentativca Nikole Kalinića u ukrajinski Dnjipro.