Nakon Eura
0

Daliću stiže ponuda života, za pravo bogatstvo bi mogao napustiti Hrvatsku

H. H.
Dalićev ugovor sa HNS-om važi do 2026. godine (Foto: EPA-EFE)
Dalićev ugovor sa HNS-om važi do 2026. godine (Foto: EPA-EFE)
Selektor hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na meti je katarskog Al Sadda, koji je prema pisanju tamošnjih medija spreman platiti basnoslovnu cifru kako bi ga angažovao.

Al Sadd je u potrazi za novim trenerom, a prvi pik je Dalić koji ima važeći ugovorom s HNS-om do 2026. godine, ali njegov odlazak s klupe Vatrenih nakon predstojećeg Eura možda i nije toliko nerealna opcija.

Katarski klub je spreman ponuditi pravo bogatvo Daliću kako bi prihvatio njihov poziv, a iako cifra nije otkrivena, jasno je da je mnogostruko viša od oko milion eura godišnje koliko zarađuje na selektorskom mjestu Hrvatske.

Dalić već ima ozbiljno trenersko iskustvo u Saudijskoj Arabiji i generalno Bliskom Istoku, na kojem je proveo čak sedam godina, što bi mogla biti olakšavajuća okolnost kada je u pitanju eventualni angažman u Kataru.

Aktuelni hrvatski trener je u dosadašnjoj karijeri vodio Varteks, Rijeku, Dinamo Tiranu, Slaven Belupo, Al Faisaly (Saudijska Arabija), Al Hilal (Saudijska Arabija) i Al Ain (UAE).

Hrvatska će u grupi na Euru igrati protiv Španije, Albanije i Italije, a turnir otvara u Berlinu 15. juna protiv Španije.