Wwin liga BiH
41

Danas dvije važne utakmice u borbi za opstanak: Željezničar traži bodove spasa protiv direktnog konkurenta

H. H.
GOŠK je slavio protiv Željezničara u oba dosadašnja susreta ove sezone (Foto: I. L./Klix.ba)
GOŠK je slavio protiv Željezničara u oba dosadašnja susreta ove sezone (Foto: I. L./Klix.ba)
Danas se igraju prve dvije utakmice 29. kola WWin lige BiH koje bi mogle imati presudan značaj kada je u pitanju borba za opstanak.
Prvi će na teren nogometaši Sloge i Zvijezde 09, a utakmica ima mnogo veći ulog za goste koji bi eventualnom pobjedom zadržali kakve-takve nade da se mogu domoći opstanka.

S druge strane, Sloga je u katastrofalnom nizu od sedam uzastopnih utakmica bez postignutog gola, ali su ranije prebrinuli sve brige oko opstanka i danas će pokušati popraviti blijed utisak iz prethodnih utakmica.

Ipak, s mnogo više pažnje očekuje se susret između GOŠK-a i Željezničara koji se igra u Gabeli od 16 sati.

Domaći su pobjegli iz opasne zone i eventualnom pobjedom gotovo sigurno bi obezbijedili opstanak, dok slično važi i za Željezničar koji je skinuo ogroman pritisak s pleća pobjedom u prošlom kolu protiv Širokog Brijega.

Ipak, eventualnim porazima i jedna i druga ekipe bi zakomplikovale svoju situaciju u borbi za prvoligaški život i očekuje nas zanimljiva utakmica.

"Sigurno je to izuzetno važna utakmica. Ostalo je još pet kola do kraja i svaki bod je bitan. Mi smo u povoljnijoj situaciji što se tiče bodova u odnosu na Željezničar, ali još uvijek nismo osigurali opstanak. Ova utakmica će biti jako interesantna, a nadam se i kvalitetna. Nakon turbulentnog početka, kada sam došao i kada smo vezali nekoliko poraza, uhvatili smo pravu formu u pravom trenutku, kada je bilo najvažnije za naš klub. U posljednje četiri utakmice nismo osjetili poraz. Igrali smo protiv direktnih konkurenata, od toga smo tri utakmice igrali na gostovanju, što je vrlo bitno. Sada dolazi Željezničar i nadamo se da ćemo taj niz nastaviti i što prije osigurati opstanak u društvu najboljih", rekao je u najavi utakmice trener GOŠK-a Admir Adžem.



S druge strane, strateg Plavih Dino Đurbuzović istakao je važnost pobjede protiv Širokog Brijega na osnovu koje njegov tim ovaj meč dočekuje s mnogo više samopouzdanja.

"Sigurno da je atmosfera bolja, bolja su i očekivanja. Sretni smo što smo pobijedili Široki, očekivali smo tešku utakmicu, prošli smo je, nismo bili ekstra na terenu, ali došli smo do tri značajna boda. Ovo je jedan korak naprijed, nadamo se da ćemo i u ostalim utakmicama praviti iskorak više. Idemo GOŠK-u koji je dobra ekipa, nemaju poraza u četiri utakmice, ekipa koja zna da igra, imaju trenera koji zna šta hoće, ali uz dužno poštovanje svih mi gledamo samo sebe da se izvučemo iz ove situacije i da nastavimo sa boljim rezultatima", kazao je Đurbuzović.

Raspored 29. kola WWin lige BiH:

Subota, 27. april:

13:30 Sloga - Zvijezda 09 (Arena 1 Premium)

16:00 GOŠK - Željezničar (Arena 1 Premium)



Nedjelja, 28. april:

13:00 Široki Brijeg - Borac (Arena 1 Premium)

17:00 Posušje - Zrinjski (Arena Sport 1)

20:45 Sarajevo - Velež (Arena 1 Premium)

Ponedjeljak, 29. april:



16:30 Tuzla City - Igman (Arena 1 Premium)

Tabela: