Navodni sukob s trenerom
9

Fenerbahče hitno reagovao na optužbe da je Džeko odbio igrati protiv Bešiktaša

H. H.
Edin Džeko i Ismail Kartal (Foto: Fanatik.tr)
Edin Džeko i Ismail Kartal (Foto: Fanatik.tr)
Fenerbahče je hitno reagovao na navode pojednih turskih medija koji su prethodnih dana intenzivno pisali o navodnom sukobu Edina Džeke i trenera Ismaila Kartala.

Kartal je Džeku ostavio na klupi u velikom turskom derbiju protiv Bešiktaša, a umjesto njega u vrh napada postavio Belgijanca Michyja Batshuayia, kojeg je Dijamant na terenu zamijenio tek u 74. minuti.

Nakon toga, mediji u Turskoj su se raspisali o navodnom sukobu Džeke s trenerom Fenerbahčea, a neki su čak otišli toliko daleko da su tvrdili da je Dijamant odbio igrati.

"Obavezni smo da se oglasimo nakon navoda u nekim medijima da postoji problem između našeg trenera Ismaila Kartala i našeg igrača Edina Džeke.

Prije svega, izbor igrača koji je napravio naš trener u derbiju protiv Bešiktaša potpuno je usmjeren na utakmicu i na igračku strukturu rivala.

Ovakve odluke nisu na dnevnom redu unutar kluba. Smatramo da navodi nisu tačni i molimo naše navijače da ne uzimaju u obzir ove i slične lažne vijesti koji je u posljednje vrijeme sve više, kako u tradicionalnim, tako i u digitalnim medijim", navodi se u saopćenju.

Fener je na četiri boda zaostatka za liderom Galatasarayom i morat će ga savladati u direktnom okršaju u pretposljednjem kolu te se nadati jednom kiksu ako želi do titule.