Titula sve dalje
0

Fenerbahče u 94. minuti ostao bez pobjede, Džeko nakon izmjene otišao direktno u svlačionicu

E. K.
Edin Džeko napustio igru sredinom drugog dijela (Foto: Screenshot)
Edin Džeko napustio igru sredinom drugog dijela (Foto: Screenshot)
Nogometaši Fenerbahčea su u 33. kolu turske Superlige remizirali na gostovanju kod Sivasspora, bilo je 2:2 te su tako ostali sa minimalnim šansama za osvajanje titule prvaka Turske.

Fenerbahče je stigao u vodstvo u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog dijela i to preko Brazilca Freda koji je majstorskim driblingom iz igre izbacio jednog igrača Sivasspora i onda majstorskim udarcem lijevom nogom pogodio mrežu protivničkog golmana.

Tim rezultatom se otišlo na odmor, a domaći nisu dugo čekali na izjednačenje rezultata. Igrala se 58. minuta susreta kada je Fode Koita iskoristio grešku odbrane Fenera i izjednačio rezultat na 1:1.

Do kraja je Fener pokušavao napraviti pritisak na gol Sivasspora i doći do drugog pogotka i pobjede, a u tome su uspjeli u 80. minuti susreta kada je Irfan Can Kahveci sjajno pogodio lijevom nogom i donio prednost gostima.

Tu nije bio kraj golovima na ovom susretu budući da je u sudijskoj nadoknadi dosuđen jedanaesterac za domaće, a siguran realizator najstrožije kazne bio je Rey Manaj koji je tako postavio konačan rezultat susreta.

Dodajmo da je Fenerbahče u 98. minuti susreta uspio postići gol i to preko rezerviste Dursuna, ali je on poništen zbog opravdane nedozvoljene pozicije.

Naš Edin Džeko je igru napustio u 71. minuti susreta kada ga je zamijenio gore pomenuti Serdar Dursun dok Rade Krunić nije dobio priliku za igru u ovom susretu. Dijamant je odmah nakon izvršene izmjene otišao u svlačionicu te nije dočekao kraj utakmice na klupi za rezervne igrače.

Nakon ovog boda Fenerbahče je ostao drugi na tabeli sa 86 bodova, četiri manje od vodećeg Galatasaraya pet kola prije kraja prvenstva pa je jasno da je pred Džekom i drugovima izuzetno težak zadatak do kraja prvenstva.

S druge strane Sivasspor je ostao deseti na tabeli sa 45 osvojenih bodova poslije 33 odigrane utakmice.

Sivasspor u sljedećem kolu dočekuje sastav Konyaspora dok je pred Fenerbahčeom veliki derbi budući da će na svom terenu dočekati sastav Bešiktaša.

Rezultat i strijelci:

Sivasspor - Fenerbahče 2:2 (Koita 58', Manaj (p) 90+4' / Fred 45+2', Kahveci 80')

Tabela: