Žele izbjeći kazne
68

FK Sarajevo zamolio navijače da prestanu pisati parole s negativnom konotacijom

E. K.
Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba
FK Sarajevo je putem zvanične stranice poslao poruku svojim navijačima da se suzdrže od podizanja parola s negativnim konotacijama.

Istakli su da je Bordo klub na prethodne dvije utakmice kažnjen upravo zbog pomenutih parola te svaki naredni prekršaj može imati ozbiljne posljedice po njihov klub.

"U prethodne dvije utakmice FK Sarajevo je dobio novčanu kaznu za podignute parole na tribinama u skladu sa Članom 82. Disciplinskog pravilnika. Svaki naredni prekršaj može imati ozbiljne posljedice po naš klub. Molimo sve naše navijače da se u narednim utakmicama suzdrže od korištenja slogana negativnih konotacija. Udružimo se u njegovanju pozitivne atmosfere i bezuslovne podrške našim igračima i stručnom štabu. Samo tako možemo ostvariti naše ciljeve", naveli su iz Sarajeva te dodali:

"FK Sarajevo je u borbi za Evropu i svaka kazna bi mogla ugroziti našu poziciju, vaša podrška nam je uvijek potrebna, zato se vidimo u nedjelju na utakmici protiv FK Velež".

Utakmica Sarajevo - Velež se igra u nedjelju na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:45 sati uz direktan prijenos na Areni Sport i tekstualni prijenos na portalu Klix.ba.