Čekao je punoljetstvo
33

Jedan od najvećih talenata Premiershipa za 18. rođendan uradio tetovažu o svom nogometnom putu

D. P.
Miley je odmah nakon punoljetstva uradio tetovažu (Foto: Instagram)
Miley je odmah nakon punoljetstva uradio tetovažu (Foto: Instagram)
Jedan od najvećih talenata engleskog nogometa Lewis Miley proslavio je konačno 18. rođendan, a tim povodom uradio je tetovažu koja sumira njegov nogometni put.

Miley (18) tokom cijele sezone igra za Newcastle, a prema njegovim partijama ne bi se dalo reći da je riječ o golobradom tinejdžeru, već o mladiću koji godinama igra seniorski nogomet. No, to nije tako, a mladi nogometaš je dobio šansu od trenera Eddieja Howea i na pravi način je iskoristio.

Mladi veznjak je ove sezone odigrao 18 utakmica i postigao je jedan gol u Premier ligi, a jučer je punoljetstvo proslavio tako što je uradio tetovažu posvećenu njegovom nogometnom putu.

Tačno na 18. rođendan istetovirao je cijelu podlakticu u čast Newcastlea, kluba u kojem je odrastao i u kojem je napravio prve nogometne korake te došao do seniorskog tima.

Na sjajnoj tetovaži nalazi se slika dječaka koji igraju nogomet i zamišljaju da jednog dana postanu nogometaši, a iznad toga je i sam Miley u dresu Newcastlea sa brojem "67", kojeg ove sezone nosi na dresu.

"Nikada ne odustajte od svojih snova", stoji u tekstu na tetovaži ispod kultnog stadiona St. James Park, na kojem je Miley proveo čitavu dosadašnju karijeru.

Inače, ovaj veliki navijač Newcastlea je centralni veznjak, a može igrati i na defanzivnim i na ofanzivnim pozicijama u veznom redu. Prošao je sve omladinske selekcije reprezentacije Engleske, a sasvim sigurno će jednog dana dospjeti i do seniorskog dresa.