Objasnio svoj stav
17

Legendarni Francuz savjetuje Mbappea: Zaboravi Real, uzmi 350 miliona eura u Saudijskoj Arabiji

H. H.
Ruud Gulitt i Marcel Desailly  u studiju Bein Sportsa (Foto: Screenshot)
Ruud Gulitt i Marcel Desailly u studiju Bein Sportsa (Foto: Screenshot)
Francuska legenda Marcel Desailly smatra da Kylian Mbapp ne bi mogao biti glavna zvijezda u Real Madridu i da bi umjesto toga trebao razmisliti o prelasku u Saudijsku Arabiju.

Kao stručni komentator Bein Sportsa, Desailly je dao svoje viđenje situacije, naglasivši da Mbappe nakon najavljenog odlaska iz PSG-a nije siguran da bi Madrid bio najbolje mjesto za njega.

"Već sam to rekao, preselio bih se na drugi kontinent. Nisam siguran da je Madrid najbolje mjesto za njega. Imaju Viniciusa na lijevoj strani, igrača koji pokazuje kvalitet kao i Bellingham, tako da Mbappe neće biti aposlutni broj jedan koji želi biti", rekao je Desailly.

Čuveni francuski as smatra da bi odlazak u Saudijsku Arabiju bio dobra opcija za Mbappea.

"Ako razmišljate o nogometu, za 350 miliona eura otišao bih u Saudijsku Arabiju na godinu dana, a onda bih se vratio sljedeće sezone, u godini Svjetskog prvenstva. Sa 26 i po godina, uzeo bih novac i igrao nogomet", kazao je Desailly.

Inače, Marcel je rođen 1968. godine kao Odenke Abbey u Gani, ali je promijenio ime i prezime kada se njegova majka udala za voditelja francuskog konzulata te je s četiri godine otišao u Francusku.

Kasnije je postao legendarni nogometaš te svjetski prvak s reprezentacijom Francuske 1998. godine.

U karijeri je igrao za Nantes, Marseille, Milan, Chelsea, Al-Gharafu i Qatar SC, dok je za Francusku odigrao 116 utakmica i postigao tri pogotka.