Rok je 14 dana
168

Na Koševo stigla mašina sa Ajaxovog stadiona, travnjak će od sada biti uređen po UEFA standardima

S. G.
Foto: Facebook
Predsjedavajući opštine Centar Sejad Đozo obavijestio je javnost o početku nove faze radova na travnjaku stadiona Asim Ferhatović Hase.

Đozo, koji je inače veliki navijač FK Sarajevo, u objavi na svom Facebook profilu je napisao:

"Nakon što su probijeni svi rokovi, konačno započelo prošivanje travnjaka na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase, koje bi trebalo biti okončano za 14 dana.

Nekoliko mjeseci su trajali pokušaji prošivanja travnatog sloja najvećeg bosanskohercegovačkog stadiona, a više vrsta mašina nije to moglo uraditi.

Ova koja je dovezena sa stadiona nizozemskog Ajaxa trebala bi završiti posljednju fazu postavljanja hibridnog travnjaka, ali usporeno, zbog spornog sastava nosivo-hranidbenog sloja.

Upravo taj sastav je uzrokovao nevjerovatnu tvrdoću spomenutog sloja, zbog čega su između ostalog probijeni svi rokovi predviđeni za realizaciju projekta postavljanja travnjaka po UEFA standardima na ovom stadionu", napisao je Đozo.

Podsjetimo, proces kompletnog renoviranja travnjaka stadiona Koševo počeo je još u augustu prošle, a završen je tek u aprilu ove godine.

Zbog toga je Fudbalski klub Sarajevo bio primoran igrati domaće utakmice van glavnog grada BiH, pa su tako bili domaćini na stadionu Mladosti u Doboj Kaknju, Bilinom polju i Trening centru NFSBiH u Zenici, kao i na stadionu Rođeni u Mostaru.

Pored koševskog stadiona renoviran je i teren tuzlanskog Tušnja, Gradskog stadiona u Banjoj Luci, te stadion Rođeni i Bijeli brijeg u Mostaru.