Čeka ga žestoka kazna
2

Najskuplji Italijan u historiji priznao da se kladio i na utakmice u kojima je i sam igrao

D. P.
Tonali se kladio na utakmice svog tadašnjeg kluba (Foto: Screenshot)
Tonali se kladio na utakmice svog tadašnjeg kluba (Foto: Screenshot)
Veznjak Newcastlea i najskuplji Italijan u historiji Sandro Tonali priznao je da se kladio na utakmice svog tima dok je još bio član Milana.

Tonali je sinoć na saslušanju u Nogometnom savezu Italije (FIGC) priznao da se kladio na pobjede Milana, dok je nosio dres Rossonera. Sadašnji nogometaš Newcastlea jedan je od nekolicine ključnih igrača koji su pod istragom zbog kladioničarskog skandala koji je uzdrmao Italiju.

Sinoć je svoju presudu saznao Nicolo Fagioli, nogometaš Juventusa koji je suspendovan na sedam mjeseci, a drugi je na redu Tonali. Oko 40 italijanskih nogometaša upleteno je u veliki skandal koji potresa Apenine.

Tonali će se suočiti s dugotrajnom zagranom igranja nogometa nakon što je priznao da se kladio na utakmice Milana dok je bio igrač ovog kluba. Priznao je sve na saslušanju u Torinu.

Iako su italijanski mediji prvenstveno navodili da se kladio samo na utakmice u kojima nije učestvovao, Sky Sports je ekskluzivno objavio da se Tonali kladio čak i na utakmice u kojima je bio na terenu, što bi mu moglo donijeti žestoku kaznu. Prema FIFA-inom Kodeksu 26, ponašanje poput ovoga može mu donijeti trogodišnju zabranu igranja nogometa.

Tonali će se vjerovatno suočiti s nešto manjom kaznom od trogodišnje zabrane jer je priznao krivicu i sarađivao u istrazi, ali ga svakako čeka dugotrajna suspenzija.

Podsjetimo, Tonali je ljetos postao najskuplji igrač u historiji italijanskog nogometa nakon što ga je Newcastle platio Milanu 65 miliona eura.