Nadmudrili su ih
113

Navijači Arsenala našli opravdanje za poraz: Bayern "prljavim" trikom prevario Topnike

N. M.
Prskalice radile na jednoj polovini, a na drugoj bile isključene (Foto: Twitter)
Prskalice radile na jednoj polovini, a na drugoj bile isključene (Foto: Twitter)
Nogometaši Bayerna sinoć su u Minhenu s minimalnih 1:0 savladali Arsenal i tako se s ukupnih 3:2 plasirali u polufinale Lige prvaka, a čini se da su navijači Arsenala našli svoje opravdanje za poraz.
Tokom i poslije utakmice na društvenim mrežama su se pojavile zanimljive fotografije s Allianz Arene u Minhenu, a navijači londonskog kluba tvrde da su se Bavarci tokom pauze između dva poluvremena poslužili jednim "prljavim" trikom.
Naime, tokom pauze su Bavarci na polovini terena preko koje su u drugom dijelu napadali Topnici desetak minuta ostavili uključene prskalice te tako u značajnoj mjeri natopili ovaj dio travnjaka.

Na drugoj polovini terena prskalice nisu radile, a tako je jasna bila namjera Bayerna da natopljeni teren uspori i oteža napade rivalu u posljednjih 45 minuta.

Fanovi Arsenala odmah su se sjetili istog poteza koji je napravio i Liverpool u decembru prošle godine, kada su Topnici gostovali na Anfieldu. Redsi su se tada poslužili identičnim trikom.

Podsjećamo, sinoć je Joshua Kimmich pogodio za pobjedu Bayerna od 1:0 i odveo njemački tim u polufinale, gdje ga čeka okršaj s Real Madridom.