Trener Sampdorije
4

Ranieri: Ne znamo kakve će posljedice virus ostaviti na srce i pluća, igračima treba vremena

F. Z.
Claudio Ranieri (Foto: EPA-EFE)
Claudio Ranieri (Foto: EPA-EFE)
Trener Sampdorije Claudio Ranieri kaže kako je zabrinut zbog posljedica koje je koronavirus ostavio na igrače njegove ekipe.

Sampdorija koja ima samo jedan bod više od zone ispadanja, prve dvije utakmice u nastavku prvenstva igrat će protiv Intera i Rome, a potom slijede dueli s direktnim protivnicima za opstanak u ligi - Bolognom, Lecceom i SPAL-om.

"Te dvije utakmice će nas razbuditi na samom početku. Do sada samo smo trenirali između sebe i ne znam u kakvom je tačno stanju ekipa. To ćemo tek saznati kada budemo igrali utakmice", rekao je Ranieri i dodao:

"Mi smo ekipa koja je najteže pogođena pandemijom koronavirusa, ali cilj ostaje isti, a to je opstanak u ligi. To je naš prioritet. Naš DNK je Serija A. Ostanak u ligi je ključan."

Ekipa iz Genove je najteže pogođena pandemijom koronavirusa, toliko da su prestali objavljivati pojedinačne slučajeve.

"Nekima je potrebno više vremena za oporavak nego ranije. Igrači koji su bili zaraženi mogli bi imati poteškoća na utakmicama. Ne znamo još uvijek kako tačno virus utječe na srce i pluća. Svi su prošli testove, kao što je to predviđeno protokolom, ali neki tek trebaju da nastave s određenim treninzima kako bi se lakše izborili s posljedicama. To će utjecati na moj izbor, posebno na početku, a dodatni je problem što ne mogu igrati s istim igračima svaka tri dana", rekao je Ranieri.