Upitan povratak
26

Ruski mediji: Lovren bi mogao promijeniti odluku i potpisati za klub iz Hrvatske

K. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Hrvatski štoper koji igra za Zenit Dejan Lovren mogao bi pojačati zagrebački Dinamo nakon što ni poslije mjesec dana nije zaustavljena ruska invazija na Ukrajinu, javljaju tamošnji mediji.

Lovren, prema pisanju portala Metaratings, još uvijek nije donio odluku o povratku u ruski Sankt Peterburg nakon zavšetka reprezentativne pauze, a navode kako ima pravo suspendovati ugovor i tako postati slobodan nogometaš.

UEFA je zbog napada Rusije na Ukrajinu omogućila tamošnjim igračima da prekinu ili suspenduju ugovore i da u drugim klubovima odigraju ostatak sezone. Mnogi od njih su to iskoristili, a navodi se primjer hrvatskog irača Filipa Uremovića koji će do kraja sezone igrati u Sheffield Unitedu.

Ovaj mediji je ranije pisao kako Hrvatski nogometni savez vrši pritisak na Lovrena da se ne vrati u Rusiju, što je ubrzo demantovano, no dodaje se da je spomenuti portal prvi najavio dolazak Ivice Olića na klupi CSKA.

Što se tiče Lovrena, on je ponikao u Dinamu i igrao je za ovaj klub do 2010. godine, nakon čega je prodan Lyonu za deset miliona eura. Igrao je još za engleski Southampton te Liverpool, iz kojeg je otišao u Zenit.

S reprezentacijom Hrvatske je postao viceprvak svijeta 2018. godine.

Ranije je uvijek demantovao navode o odlasku iz Zenita, iako je bio meta tih priča, a sada će biti u situaciji da će zbog svih okolnosti ipak možda promijeniti odluku i ostati u Hrvatskoj.