30. kolo
0

Sarajevo u Modriči igra za sebe i Velež, Igman u Ugljeviku pravi korak ka opstanku, Borac mora slaviti

E. B.
Detalj s prošlog susreta Sloga - Sarajevo (Foto: T. S./Klix.ba)
Detalj s prošlog susreta Sloga - Sarajevo (Foto: T. S./Klix.ba)
Današnjim susretima u Ugljeviku, Modriči i Banjoj Luci se završava 30. kolo Wwin lige Bosne i Hercegovine.

Današnji program u 13:30 sati otvara duel u Ugljeviku u kojem će Zvijezda 09 dočekati Igman.

Ovo je posljednji voz za Zvijezdu 09 koja mora pobijediti ukoliko želi zadržati teoretske šanse za opstanak. Ukoliko Igman slavili ili osvoji bod, ekipa iz Etno sela Stanišići će i zvanično ispasti iz lige, dok će Igman napraviti veliki korak ka opstanku u društvu najboljih.

U 16 sati u Modriči će Sloga Meridian dočekati Sarajevo. Pobjeda Sarajeva bi najviše obradovala Velež koji bi već sada osigurao nastup u Evropi sljedeće sezone.

Sarajevo bi u slučaju trijumfa pobjeglo Slogi na sedam bodova i jednom nogom bi zakoračilo u Evropu, dok bi Sloga pobjedom prišla Sarajevu na samo jedan bod u borbi za mjesto u Evropi, pa nas nesumnjivo očekuje veoma uzbudljiv duel kojeg ćete moći pratiti i u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Kolo se završava duelom u Banjoj Luci od 20:30 sati kada lider Borac dočekuje GOŠK i pod imperativom je pobjede jer im je Zrinjski prišao na samo dva boda, te bi Banjalučane svaki kiks mogao skupo koštati.

Svi susreti su u direktnim televizijskim prijenosima na Arena Sportu.

Podsjetimo, u jučerašnjim susretima slavili su domaćini. Željezničar je pobijedio Tuzla City sa 2:0, baš koliko i Velež Posušje, dok je Zrinjski protiv Širokog Brijega trijumfovao sa 3:0.

Današnji susreti 30. kola:

13:30 Zvijezda 09 - Igman (Arena 1 Premium)

16:00 Sloga - Sarajevo (Arena 1 Premium, Klix.ba)

20:45 Borac - GOŠK (Arena 1 Premium)

Tabela: