Wwin liga BiH
1

Tok utakmice: Sarajevo - Zvijezda 2:1

N. K.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Nogometaši Sarajeva i Zvijezde 09 večeras od 20:00 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase" igrali su utakmicu 31. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a tekstualni prijenos susreta mogli ste uživo pratiti na portalu Klix.ba.

90+2' - Gotova je utakmica! Sarajevo je slavilo nakon preokreta rezultatom 2:1!

90' - Sudija je odlučio da će se igrati još dvije minute.

84' - Serija izmjena na obje strane. Sada je kod Sarajeva ušao Mehmedović, a izašao je Hasić.

82' - Nova izmjena kod Zvijezda. Izašao je Ristanović, a ušao je Đurić.

79' - Izašli su Vukoja i Karaklajić, a ušli su Raca i Dujković u redovima Zvijezde.

75' - Ponovo sjajna prilika za Sarajevo! Kyeremeh je odlično u prostor pronašao Čatakovića koji brzo šutira, ali je Damjanović ponovo bio na pravom mjestu.

71' - Treća izmjena kod Sarajeva, umjesto Mustafića ulazi Buljubašić.

69' - Nastavilo je Sarajevo napadati, a dva dobra udarca uputili su Hasić i Čataković. Ipak, promjene nije bilo.

63' - GOOOOOL! Sarajevo je preokrenulo, a strijelac je ponovo Čataković! Beganović je dobro istrčao kontru, uposlio Čatakovića koji se okrenuo i naštimao loptu te potom zakucao u mrežu iza nemoćnog Damjanovića.

60' - Sjajna šansa za Sarajevo! Kyeremeh je ubacio s lijeve strane, Beganović je odlično pratio, a potom užasno uputio udarac pa je propala odlična prilika za preokret.

59' - Izmjena u Sarajevu. Radović je ušao u igri umjesto Durakovića.

57' - GOOOOOL! Sarajevo je izjednačilo, a strijelac je Čataković! Hasić je sjajno ubacio s desne strane, a Čataković se odlično snašao i pospremio loptu u mrežu. Damjanović je bio nemoćan.

52' - Sada Zvijezda ulazi u male probleme jer su u dvije minute dobili dva žuta kartona. Javne opomene zaradili su Karaklajić i Rahimić.

51' - Odlična prilika za Sarajevo! Mustafić je bio usamljen u šesnaestercu s desne strane, a onda je uposlio Čatakovića koji je loše šutirao pored gola iz dobre situacije.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme! Rožman je odmah napravio izmjenu, umjesto Anđušića u igru je ubacio Kyeremeha.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

45+2' - Gotovo je prvo poluvrijeme! Zvijezda vodi golom Vukoje, a navijači Sarajeva nisu bili zadovoljni partijom svog tima pa su igrače u svlačionicu ispratili zvižducima.

45' - Sudija je odlučio da će se igrati još dvije minute produžetka u prvom poluvremenu.

41' - Sama završnica prvog poluvremena. Sarajevo nema rješenja za odbranu Zvijezde koja se odlično brani.

35' - Solidna prilika za Hasića koji je večeras najagilniji igrač Bordo tima, ali je lopta nakon njegovog šuta otišla daleko iznad gola.

29' - Prvi žuti karton na utakmici dobija Matanović koji je nesportski s leđa faulirao protivnika koji je išao u kontra napad.

26' - Odlična prilika za Sarajevo! Hasić je izbio sam pred golmana, ali je Damjanović odlično reagovao, pravovremeno izletio i spasio svoj gol.

21' - Polovina igre u prvom poluvremenu. Sarajevo je krenulo agilno da što prije stigne do izjednačenja, ali im malo šta polazi za nogom do sada.

15' - GOOOOOL! Zvijezda vodi 1:0, a strijelac je Vukoja! Bila je to duga akcija Zvijezde, a nakon što je Iliev odbranio udarac, lopta se odbila do Vukoje koji su uz dosta sreće posprema loptu u mrežu za hladan tuš na Koševu. Nakon ponovljenog snimka moglo se ustanoviti da je golu prethodio ofsajd.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

13' - Nastavlja Sarajevo s opasnim napadima. Hasić je još jednom ubacio iz kornera, ali je Soldo blago šutirao pa nije bilo opasnosti po Zvijezdu.

7' - Uzvraća Zvijezda sjajnom prilikom! Saliman je izbio sam pred golom Sarajeva, ali je Iliev bio priseban i loptu je odbio u korner.

5' - Odmah velika prilika za Sarajevo! Hasić je dodao do Mustafića koji silovito šutira, ali je golman Damjanović bio na mjestu te je loptu odbio u korner iz kojeg kasnije nije bilo opasnosti.

4' - Sarajevo je odmah krenulo ofanzivno pa su osvojili i prvo ubacivanje iz kornera. Ipak, golman gostiju je bez problema otklonio opasnost pred svojim golom.

1' - Počela je utakmica! U odnosu na najavljeni sastav došlo je do jedne promjene u Bordo timu. Umjesto Julardžije u ekipi je Anđušić.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

19:55 - Glavni sudija utakmice je Haris Halkić iz Sanskog Mosta, a pomoćnici su mu Hasan Nanić (Bužim) i Arnel Novalić (Doboj). Ermin Sivac iz Zenice je četvrti sudija, dok je delegat Damir Šarić (Tuzla).

19:50 - Zvijezda i Sarajevo su u posljednjih šest godina odigrali sedam međusobnih utakmica u prvenstvu BiH u kojima je Bordo tim slavio čak u pet navrata. Jednom je bilo neriješeno, dok je u februaru ove godine Zvijezda ostvarila jedina trijumf protiv svog večerašnjeg rivala.

19:45 - Zvijezda 09 je već ispala iz elitnog ranga bh. nogometa te do kraja prvenstva igraju samo za prestiž. U posljednje vrijeme su znali pružati dobre partije pa su nedavno savladali Tuzla City, dok su sa Igmanom remizirali.

19:40 - Sarajevo bi večeras s eventualnom pobjedom i zvanično osiguralo plasman u Evropu za narednu sezonu, odnosno kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Bordo tim je slavio u posljednje dvije utakmice (Velež i Sloga) te je plan i cilj svih u klubu da trijumfalno privedu turbulentnu sezonu kraju.

19:35 - Stigli su nam i početni sastavi. Trener Sarajeva Simon Rožman napravio je tri izmjene u odnosu na posljednju utakmicu protiv Sloge. Naime, van sastava su ostali Oliveira, Kapetanović i Anđušić, a u prvih 11 vratili su se Duraković, Hasić i Mustafić. Od prve minute krenut će: Dejan Iliev, Elvir Duraković, Marko Matanović, Hamza Čataković, Ajdin Hasić, Edin Julardžija, Amar Beganović, Vinko Soldo, Nidal Čelik, Miomir Đuričković i Mirza Mustafić.

Trener Zvijezde Predrag Marić se odlučio za sastav: Luka Damjanović, Luka Janković, Predrag Ristanović, Saša Tomanović, Mahir Rahimić, Godswill Kwabla Vadze, Petar Karaklajić, Muyedee Kayode Saliman, Dajan Ponjević, Stefan Šapić i Bože Vukoja. 19:30 - Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobro došli na tekstualni prijenos utakmice 31. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Sarajeva i Zvijezde 09. Susret se igra na stadionu "Asim Ferhatović Hase" s početkom u 20:00 sati.