Prva liga FBiH
73

Sloboda golom iz penala napravila novi korak ka eliti, komplikuje se borba za opstanak

N. M.
Foto: FK Sloboda Tuzla
Foto: FK Sloboda Tuzla
Na terenima Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine danas je odigrano sedam mečeva 24. kola, a pobjede su upisale i Sloboda i Stupčanica, ekipe koje se bore za plasman u Wwin ligu.

Sloboda je s minimalnih 1:0 na domaćem terenu stadiona Tušanj savladala ekipu Goražda, a strijelac odlučujućeg gola na utakmici bio je Kenan Delić.

Delić je poentirao iz penala dosuđenog u 70. minuti i tako dodatno približio Slobodu povratku u elitni rang bh. nogometa.

Stupčanica je ostvarila gostujući trijumf nad Gradinom u Srebreniku, bilo je 2:0, a strijelci za Olovljane su bili Stefan Božić i Vernes Islamagić.

Tako je Sloboda ostala na pet bodova viška u odnosu na Stupčanicu, šest kola prije kraja i u dobroj je poziciji da se osvajanjem Prve lige FBiH plasira u Wwin ligu.

Što se tiče borbe za opstanak, važan trijumf je ostvarila ekipa Jedinstva iz Bihaća, koja je s 2:0 savladala Mladost DK na svom stadionu Pod Borićima.

Jedinstvo je tako barem privremeno pobjeglo iz opasne zone jer sada ima dva boda i utakmicu više od TOŠK-a, koji sutra igra svoj meč protiv Čelika.

Rezultati:

Sloboda - Goražde 1:0

Jedinstvo - Mladost 2:0

Budućnost - Radnik 2:1

Gradina - Stupčanica 0:2

Rudar Kakanj - Zvijezda 1:1

Bratstvo - Tomislav 2:0

Simm Bau - Gornji Rahić 3:1

Tabela:

Foto: Screenshot/Rezultati
Foto: Screenshot/Rezultati