Hit na internetu
61

Španski bokser nokautirao nasilnog muškarca koji je napao ženu u kinu

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Antonio Barrul, profesionalni španski bokser, priskočio je u pomoć ženi koju je napao muškarac koji ju je pratio u kinu u španskom gradu Leonu.

Došavši da u tišini pogleda film "Garfield" sa suprugom i troje djece, Antonio Barrul, šestostruki bokserski prvak Španije, spasio je ženu od nasilnog muškarca koji ju je napao pred očima nekoliko desetina svjedoka.

Snimak kruži društvenim mrežama već nekoliko dana, a na njemu se vidi kako 25-godišnjak, koji ima pet pobjeda u isto toliko profesionalnih borbi, silazi u prvi red gdje je bio par i nokautira "svog protivnika".

"Uhvatio je ženu za vrat i počeo da viče na nju", objasnio je Antonio Barul za Radio Marca, osuđujući nasilje.

"Nadalje, tokom tučnjave udario je djevojku koja se nalazila u blizini", kazao je.

Španac ga je upozorio, nakon čega je naslinik počeo da prijeti i vrijeđa. To je bilo previše za boksera koji ga je žestoko pretukao i izvinio se ostalim gledaocima za svoj postupak.

"Mogu da tolerišem da me vrijeđaju ili ne poštuju, ali kada sam se okrenuo i vidio da moja djeca još uvijek plaču", morao sam uraditi ono što sam uradio", kazao je.

Brojnici korisnici na društvenim mrežama su pohvalili Barrulov potez, dok je u njegvu zaštitu stala i Regionalna bokserska federacija Castille i Leona.