Imat ćemo veliku podršku s tribina
0

Sušić: S dvojicom napadača protiv Brazila

Piše: Nedžad Jamaković
Safet Sušić: Nismo ni mi za podcijeniti (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić: Nismo ni mi za podcijeniti (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Svega nekoliko dana je ostalo do prijateljske utakmice koju će naša nogometna reprezentacija igrati u utorak protiv Brazila na AFG Areni u švicarskom St. Gallenu.

Selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, za Sarajevo-x.com kaže da će se Zmajevi okupiti u nedjelju i ponedjeljak u Švicarskoj, gdje je planiran jedan trening pred utakmicu, a od kojeg će biti izuzeti oni koji budu igrali za svoje klubove u nedjelju.

"Igrači su, naravno, itekako motivisani za ovaj meč, jer pred sobom imaju izuzetno atraktivnog i jakog protivnika. Brazilci su jaki na svakoj poziciji i nezahvalno je izdvojiti dva ili tri igrača, kad su svi opasni i jaki na svojim pozicijama u timu. Osim toga, oni su i po mentalitetu takvi, za njih nema prijateljskih utakmica, svakog protivnika shvataju ozbiljno, igraju ofanzivno i nastoje postići što više golova. No, ni mi nismo za potcijeniti i nastojat ćemo im biti dostojan protivnik", kaže Sušić.

Dodaje kako ćemo u St. Gallenu igrati otvoreno, budući da ni dosad nismo igrali defanzivno. "Počet ćemo najvjerovatnije s dvojicom napadača, Džekom i Ibiševićem, a naravno, očekujemo i veliku podršku naših navijača. Od 20.000 koliko može stati na stadion, naših će navijača vjerovatno biti 17-18 hiljada, što nam svakako puno znači", naveo je selektor Sušić.

Utakmica na AFG Areni počinje u utorak, 28. februara u 20 sati, uz direktan prijenos na BHT-u.