Lov na naslov
0

Tottenham i City danas igraju derbi koji bi mogao odlučiti prvaka Engleske

N. K.
Hoće li City slaviti u Londonu? (Foto: EPA-EFE)
Hoće li City slaviti u Londonu? (Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Tottenhama i Manchester Cityja večeras od 21:00 sat igraju zaostalu utakmicu 34. kola engleskog Premiershipa, a oba tima imaju veliki motiv uoči susreta.

Londonska ekipa još uvijek može izboriti plasman u Ligu prvaka budući da im četvrta Aston Villa bježi pet bodova uz utakmicu više, dok City ganja četvrti naslov prvaka Engleske zaredom.

Arsenal im bježi samo bod na vrhu tabele, ali City bi pobjedom večeras preskočio Topnike i uoči posljednjeg kola imao dva boda prednosti na vrhu.

Domaćinu će večeras nedostajati niz igrača zbog povreda, dok je kod Cityja upitan samo Ake, koji svakako trenutno nije prvotimac kod Građana.

Tottenham će ukoliko pobijedi Manchester City i Sheffield u posljednjem kolu, a Aston Villa izgubi od Crystal Palacea, sigurno igrati Ligu prvaka iduće sezone.

Ako Tottenham i City večeras remiziraju, na vrhu će Arsenal i City biti bodovno izjednačeni, a u tom slučaju u Premiershipu se prvo gleda gol-razlika, a ona je trenutno na strani Topnika (+61 / +58).

U tom slučaju bi u posljednjem kolu nastala prava ludnica jer Arsenal kući dočekuje Everton, a na Etihad stiže West Ham.

Inače, prijenos večerašnje ključne utakmice između Tottenhama i Cityja je na kanalima Arenasporta.

Tabela: