Dosjetljivi Englezi
19

Transparent kakav još niste vidjeli: Navijači Newcastlea listićem ismijavaju svoju zvijezdu

D. P.
Dosjetljivi navijači Newcastlea (Foto: Twitter)
Dosjetljivi navijači Newcastlea (Foto: Twitter)
Utakmicom Borussije Dortmund i Newcastlea od 18:45 nastavlja se Liga prvaka, a gostujući navijači stigli su u Njemačku s vrlo interesantnim transparentom kojim su privukli pažnju.

Navijačima iz Engleske se nikada nije mogla osporiti kreativnost s transparentima i šalama, čak i na vlastiti račun. Upravo nam takve fotografije stižu iz Dortmunda gdje su navijači ovog kluba odlučili da se našale sa svojim klubom, odnosno igračem.

Sandro Tonali je u najskupljem transferu u historiji kluba prošlog ljeta stigao iz Milana u Newcastle, a uprkos dobrom startu života na sjeveru Engleske, sve se brzo pretvorilo u noćnu moru za sjajnog italijanskog veznjaka.

Tonali je uhvaćen u skandalu s ilegalnim klađenjem zbog čega je suspendovan na 10 mjeseci. To je problem i za Newcastle koji će biti lišen usluga najskupljeg pojačanja, iako je izdvojio veliki novac za njega.

Navijači Newcastlea su se na domišljat način našalili s Tonalijem. Naime, napravili su transparent u obliku kladioničarskog listića s Tonalijevim likom i opkladom: "Tonali će dobiti karton bilo kada tokom utakmice".

Sve su uradili da izgleda potpuno vjerodostojno pravom listiću i zbog toga su brzo postali hit u engleskim medijima.

Bit će zanimljivo vidjeti i reakciju Tonalija kad svoj lik ugleda na transparentu vlastitih navijača, ali ne u pozitivnom smislu, kao što je navikao ranije.