Viralni prizori
6

Tužan je otišao iz Milana, još tužniji se vratio da zaigra protiv najveće ljubavi

D. P.
Tonali se vratio na San Siro (Foto: Screenshot)
Tonali se vratio na San Siro (Foto: Screenshot)
Zvijezda Newcastlea Sandro Tonali vraća se nakon tri mjeseca na stadion svog voljenog Milana, ali ovoga puta u dresu drugog kluba.

Od 18:45 Milan će dočekati Newcastle. Bit će to poseban meč za veznjaka gostiju Sandra Tonalija, koji se nakon samo tri mjeseca vraća na San Siro, gdje je stekao nogometno ime.

Iako igrači često mijenjaju klubove prema kojima imaju malo ili nimalo emocija, ovoga puta je situacija drugačija. Tonali je prodat kako bi Milan osigurao potrebna finansijska sredstva, a sam nogometaš je do kraja karijere želio ostati na San Siru.

Nakon što ga je Milan prodao u Newcastle, Tonali se teško uklopio na život van Milana. Sada se prvi put vratio na stadion San Siro i preplavile su ga emocije.

To se moglo vidjeti i na konferenciji za medije, na kojoj je zamalo i zaplakao, ali i onda kada je sam otišao na tribine San Sira, gdje je snimljen dok gleda prazan stadion.

"Jake emocije su me pogodile, ali sutra je utakmica. Ono što osjećam večeras, možda neću osjećati sutra tokom utakmice. Bilo mi je teško kad sam prelazio u Newcastle, bilo je teško prilagoditi se. Tu su ljudi koji su mi pomogli da se uklopim", rekao je Tonali sinoć tokom konferencije za medije.

Nastavio je o emocijama koje su bile vrlo izražene i tokom konferencije za medije i tokom posjete "svom" San Siru.

"Ovo su teške emocije jer je to klub za kojeg navijam. Taj klub dao mi je priliku da rastem, ali na terenu neću imati problema sam sa sobom. Bit će teško vidjeti pun stadion, to će biti najteža emocija. Bit će ih mnogo, bivši trener, bivši saigrači.. Bit ću emotivan cijelog dana", dodao je Italijan.