sport
115

Održan MTB Home Run: Biciklima s vrha Jahorine

Klix.ba
MTB Home Run nesvakidašnja biciklistička trka održana je u nedjelju na Jahorini. Olimpijska ljepotica ugostila je najbolje bicikliste iz BiH i nekoliko zemallja okruženja.

Od prijavljenih 59 takmičara, na startu su se pojavila 52. Ispred sebe su imali veliki izazov - spuštanje niz vrh planine Jahorine.

Adrenalin je dodatno narastao kada su svi učesnici startali u isto vrijeme, a nadmetali su se u tri kategorije - Down Hill, X Country i Hardtail.

Inače, staza je bila zahtjevna, a na pojedinim mjestima bilo je i snijega. Ipak, svi vozači uspjeli su doći do cilja. Na kraju su proglašeni pobjednici u sve tri kategorije.

Najbrži u X Country kategoriji bio je Amar Kevrić, u Down Hill Hasan Gušić, dok je i najbrži u Hardtail konkurenciji bio Tarik Hadžić.

Teški vremenski uslovi nisu pokvarili dobru atmosferu koaj je vladala čitavo vrijeme. Preko 350 gledatelja podržalo je hrabre momke, a odmah nakon trke održan je zajednički after party.

Organizator se zahvaljuje svim učesnicima i posjetiocima koji su pokazali da u BiH postoji potencijal i kvalitet za razvoj ovog interesantnog sporta.