Putem društvenih mreža
0

Čestitke za Bajram uputili poznati bosanskohercegovački sportisti i klubovi

E. B.
Poznati bosanskohercegovački sportisti i klubovi su uputili čestitke muslimanima za Ramazanski bajram.

Ramazanski bajram je došao nakon mjeseca ramazana, mjeseca posta, oprosta i Božije milosti, a za muslimane dani Bajrama su dani porodičnih okupljanja i radosti.

Brojni bosanskohercegovački vrhunski sportisti su današnji blagdan čestitali putem društvenih mreža.

Jusuf Nurkić je čestitku uputio na engleskom jeziku, a Edin Džeko je, pored bosanskog, čestitku uputio i na turskom jeziku.

Džanan Musa je klanjao bajram-namaz u Madridu i čestitao jedan od najvećih islamskih blagdana porukom "Bajram šerif mubarek olsun".

Bokser Edin Puhalo alias Iron Puki je klanjao bajram-namaz u jednoj lokalnoj džamiji uz čestitku na Instagramu.

"Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti upućujemo srdačne čestitke, uz iskrene želje da Ramazanski bajram provedete u krugu svojih porodica i prijatelja uz dobro zdravlje, radost i sreću. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", poruka je iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

"Kolektiv Fudbalskog kluba Sarajevo svim vjernicima islamske vjeroispovijesti upućuje iskrene čestitke za Bajram, uz želje da isti dočekaju u duhu običaja, tradicije, u dobrom raspoloženju i zdravlju, te u krugu svojih najbližih. Bajram Šerif Mubarek Olsun!", glasi objava FK Sarajevo.
"Bajram Šerif Mubarek Olsun! Fudbalski klub Željezničar želi sretne bajramske praznike svim navijačima i simpatizerima našeg kluba koji slave, uz želju da u narednom periodu skupa proslavimo brojne pobjede najljepše plave boje", navodi se u objavi FK Željezničar. "Srećan Bajram svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti", objavio je Fudbalski klub Borac.

"HŠK Zrinjski Mostar svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želi sretan Bajram!", objavili su iz redova prvaka Bosne i Hercegovine u nogometu.

"Svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti želimo sretan Ramazanski bajram sa željom da ovaj praznik provedu u miru i blagostanju, u dobrom zdravlju, ljubavi i sreći", glasi čestitka iz NK Široki Brijeg.

Podsjetimo, danas je u 6:51 sati u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu održana centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice u BiH, a bajram-namazu je prethodio svečani program u izvedbi poznatih učača Kur'ana, ilahija i kasida.

Bajramsku hutbu je predvodio reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.