Novo razočarenje
0

Rukometašima BiH mizerni remi protiv Makedonije

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Fotoservis
Rukometaši BiH večeras su u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić", iako kao favoriti, uspjeli remizirati sa selekcijom Makedonije u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2012. godine u Srbiji. Rezultat je nakon 60 minuta glasio 28-28.

Ulogu favorita bh. reprezentativci na parketu nisu uspjeli potvrditi. Makedonci su cijelim tokom susreta držali priključak, a naši se nikako nisu uspijevali rezultatski značajnije "odlijepiti". Prvih 30 minuta dobili smo s dva razlike, nakon što je Terzić u posljednjim sekundama sa sedam metara pogodio za 15-13.

I u nastavku ista priča. Uspjeli smo napraviti dosta tehničkih grešaka, što je Makedonce držalo u igri do samog kraja. U finišu, tačnije u 55. minuti, Terzić je dobio crveni karton kod rezultata 27-25 za BiH. Nakon toga Makedonci uspijevaju izjednačiti (27-27). Do kraja su obje ekipe postigle po gol, što je našoj reprezentaciji značajno smanjilo šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, već na samom startu kvalifikacija. Prvi susret u kvalifikacijama, podsjetimo, bh. reprezentativci izgubili su u Mađarskoj sa 26-17.

Mađari su sada na prvom mjestu u našoj Prvoj grupi, nakon što su danas savladali selekciju Estonije u gostima, rezultatom 19-31.

Bh. rukometaši kvalifikacije nastavljaju u martu iduće godine, kada igraju dva meča protiv Estonije.

Dosadašnji rezultati u Prvoj grupi:

1. kolo: Mađarska - BiH 26:17

Makedonija - Estonija 30:25

2. kolo: Estonija - Mađarska 19-31 (9-14) BiH - Makedonija 28-28 (15-13)

Tabela: Mađarska 4, Makedonija 3, BiH 1, Estonija 0.