Novi cirkus s EHF-om
156

Rhein-Neckar Löwen igra dvije utakmice u dvije države u razmaku od dva sata

Piše: E. B.
Rhein-Neckar Löwen se našao u nezavidnoj situaciji (Foto: EPA-EFE)
Rhein-Neckar Löwen se našao u nezavidnoj situaciji (Foto: EPA-EFE)
Na primjeru slučaja "Nuić" uvjerili smo se da je sve moguće kada je EHF u pitanju, a najnoviju potvrdu toga dobili smo danas.

Naime, njemački prvak Rhein-Neckar Löwen će danas igrati dvije utakmice u dvije države u razmaku od samo dva sata i 10 minuta.

Kako je to moguće? Postoji li zdrava logika koja bi takvo nešto objasnila? Je li moguće to izvesti? EHF to savršeno ne zanima.

Naime, klub iz Mannheima danas igra derbi susret njemačke Bundeslige protiv Kiela u gostima u 18:10 sati, ali je EHF zakazao njihov meč osmine finala Lige prvaka protiv Vive Kielcea u gostima u 16 sati.

Zanimljivo, i Kiel je trebao da igra svoj meč Lige prvaka danas protiv Pick Szegeda u Mađarskoj, no EHF je dozvolio da se susret odigra u srijedu i to u Kielu (domaćin je slavio 29:22).

Kako i zašto je EHF uvažio želju Kiela, a nije želju Rhein-Neckar Löwena da se susret pomjeri za dan kasnije? Nikada nećemo saznati pravi razlog, ali službeno objašnjenje je da je "susret odgođen zbog toga što im je zdravlje igrača na prvom mjestu i da ne žele stvoriti situaciju da igrači Rhein-Neckar Löwena igraju dvije utakmice u razmaku od 24 sata".

Njemački prvak je na kraju odlučio prvi tim poslati u Kiel, dok će juniori i amateri koji se takmiče u trećoj ligi Njemačke ići na gostovanje u Poljsku.