Mladi takmičari uživali
39

Prekrasnim prizorima sa vrha Bjelašnice završen Audi Born2Ski festival alpskog skijanja

N. M.
Radost i zadovoljstvo za mlade takmičare, uprkos svim izazovima ove skijaške sezone
U atmosferi punoj uzbuđenja i sjajnih skijaških vještina, jučer je na Bjelašnici završen Audi Born2Ski festival alpskog skijanja. Iako je ovu sezonu pratio nedostatak snijega i izazovne vremenske prilike, mladi takmičari uzrasta od 8 do 16 godina, ipak su dočekali svoju priliku pokazati skijaške vještine.

Prvog dana takmičenja vozile su se trke veleslaloma, a drugi dan takmičari su odmjerili snage i vještine u slalomu. Iako su morali sačekati kraj marta za prva takmičenja u sklopu Kupa Bosne i Hercegovine u alpskom skijanju, mladi skijaši su pokazali izvanredne vještine i ljubav prema ovom sportu.

Posebna poslastica za sve učesnike, je upravo činjenica da su se takmičenja, zbog nedostatka snijega, morala održati u gornjem dijelu Bjelašnice, što je dodatno upotpunilo atmosferu događaja. Ceremonija proglašenja pobjednika na vrhu Bjelašnice, uspomena je koju će sigurno pamtiti.

Osjećaj zajedništva i sportskog duha dominirao je tokom cijelog festivala. Fotografije snimljene protekla dva dana na olimpijskoj ljepotici Bjelašnici pokazuju uzbuđenje takmičara i njihove impresivne sposobnosti na stazi.

Born2Ski ostaje važan događaj u kalendaru skijaških klubova cijelog regiona, te su organizatori izuzetno ponosni na uspješan realizaciju takmičenja koja ne bi bila moguća bez pomoći drugih skijaških klubova i njihovih trenera te uposlenika Ski centra Bjelašnica koji su zajedničkim snagama iznijeli organizaciju takmičenja.

BORN2SKI festival alpskog skijanja nastavlja da promoviše Sarajevo i BiH kao atraktivnu skijašku destinaciju za mlade takmičare, njihove trenere I sve goste. Posjetioci imaju priliku da dožive jedinstvene takmičarske staze olimpijske ljepotice Bjelašnica, te uživaju u gostoprimstvu i šarmantnoj atmosferi Sarajeva. Pored toga BORN2SKI ima važnu ulogu u promociji alpskog skijanja među mladim generacijama u BiH ostavljajući neizbrisiv trag u srcima svih koji su imali priliku da učestvuju.

Program razvoja takmičarskog alpskog skijanja u Bosni i Hercegovini, kao i Born2Ski festival alpskog skijanja podržavaju partneri: Olimpijski centar Bjelašnica i Igman, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo civilnih poslova BiH, te prijatelji projekta: Audi BiH, Lutrija BiH, Oaza voda, te medijski koji rado prenose pozitivne priče iz svijeta sporta.