Naši u nedjelju počinju pripreme
0

Tuzla potpuno spremna za Davis Cup

Sarajevo-x.com
Teniska reprezentacija Bosne i Hercegovine dočekat će selekciju Estonije u okviru drugog kola II grupe Euro-afričke zone Davis Cupa od 8. do 10. jula u dvorani Mejdan u Tuzli.
S pres-konferencije u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
S pres-konferencije u Tuzli (Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
Na pripreme u Tuzlu pozvani su Amer Delić, Aldin Šetkić, Tomislav Brkić, Ismar Gorčić i Damir Džumhur. BiH je prvi put domaćin jednog ovakvog takmičenja, osigurali smo to dobrim nastupima naše reprezentacije. Dvoboj će trajati tri dana, a bit će odigrano pet mečeva.

"Riječ je o najvećem sportskom događaju u BiH ove godine", rekao je na pres-konferenciji u Tuzli direktor Teniskog saveza BiH Zlatko Šoše, napominjući kako će organizacija ovih mečeva koštati 170.000 KM. On je dodao da su svi naši teniseri zdravi i spremni za igru. Pripreme će započeti u nedjelju.

Načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović je kazao da je Tuzla spremna za Davis Cup, te da će uključiti sve službe, sva javna preduzeća i ustanove kako bi se grad pokazao kao dobar domaćin.

Ulaznice za praćenje Davis cup-a u Tuzli se mogu kupiti na dva prodajna mjesta: CD shop Mido i Turistička agencija Kompas u hotelu Tuzla, ali i putem internet portala kupikartu.ba. Također će u danima održavanja biti moguće kupiti ulaznice na prodajnom mjestu u Mejdanu. Cijena ulaznice za spektakl u Tuzli iznose 4 i 8 KM, ovisno od pozicije sjedišta.