Tenis
0

Teniska sedmica: Džumhur, Šetkić i Fatić na terenu, bh. dame već ispale

Piše: E. B.
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Damir Džumhur (Foto: EPA)
Ove sedmice prijave na turnire podnijelo je pet bh. tenisera i teniserki. Zanimljivo, teniserke su ispale već danas, dok su u borbi za bodove ostali Damir Džumhur, Aldin Šetkić i Nerman Fatić.

Damir Džumhur će u prvom kolu ATP 500 turnira u Acapulcu vrijednog 1.413.600 dolara sutra igrati protiv četvrtog nosioca Diminica Thiema. Ukoliko prođe Austrijanca zaradit će 45 bodova i 30.000 dolara, a u drugom kolu bi igrao protiv boljeg iz duela Tursunov - Groth.

Aldin Šetkić će nastupiti na Challengeru u francuskom Cherbourgu vrijednom 42.500 eura. On će u prvom kolu igrati protiv kvalifikanta (kvalifikacije su još uvijek u toku, op. a.), a ukoliko prođe, u drugom kolu će igrati protiv boljeg iz duela Brands - Arnaboldi.

Nerman Fatić će nastupiti na Futures turniru u turskoj Antaliji, a protivnika u prvom kolu će saznati nakon što se završe kvalifikacije.

U prvom kolu ITF turnira u italijanskom Beinascu, vrijednog 25.000 dolara, koji se igra u dvorani na šljaci, naša najbolja teniserka Dea Herdželaš je izgubila od domaće takmičarke Caludije Giovine 2:0 (7:6, 6:2).

Ema Burgić Bucko je izgubila u prvom kolu kvalifikacija u američkom Rancho Santa Feu, također ITF turniru vrijednom 25.000 dolara. Bolja od Eme je bila domaća teniserka Michaela Gordon 7:6, 6:2.