Simbol saradnje
0

Ambasador BiH u Maleziji razgovarao sa guvernerom Melake, poklonio mu bosanski zvekir

I. Sa.
Ambasador Bosne i Hercegovine u Maleziji Edin Jahić posjetio je guvernera Melake Yang di-Pertua Negeri Dr. Mohd. Ali Mohd. Rustama.

Upravo je Melaka jedna od 13 pokrajina u Maleziji.

Kako se navodi, razgovor je bio plodonosan, fokusiran na identifikaciju zajedničkih interesa i potencijala za saradnju u turističkom sektoru.

Malezija i Bosna i Hercegovina dijele bogatu kulturnu baštinu, prirodne ljepote i turističke atrakcije koje mogu privući posjetioce iz cijelog svijeta. Stoga je naglasak stavljen na razmjenu iskustava, najbolje prakse i mogućnosti za zajedničke projekte koji će doprinijeti razvoju ove važne industrije.

Ambasador je izrazio duboku zahvalnost guverneru Melake na srdačnom prijemu i potvrdio posvećenost Bosne i Hercegovine jačanju veza s Malezijom u svim područjima, posebno u turizmu.

Posadivši drvo prijateljstva, bh. ambasador je simbolički označio novo poglavlje u bilateralnim odnosima i osnaživanju saradnje između dvije zemlje.

Tom prilikom, ambasador Jahić je s posebnim poštovanjem predao poklon guverneru Melake primjerak tradicionalnog bosanskog zvekira. Očekuje se da će ova inicijativa potaknuti daljnje projekte i aktivnosti koje će koristiti objema stranama i doprinijeti napretku turističke saradnje.