Nigdje bez kišobrana
49

Nestabilno vrijeme i narednih dana: Jutra će biti hladnija za 10 stepeni od dnevnih temperatura

I. Sa.
Pljusak u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
Pljusak u Sarajevu (Foto: Klix.ba)
U Bosni i Hercegovini će danas biti oblačno vrijeme prijepodne, dok se u drugoj polovini dana očekuje postepeno smanjenje oblačnosti.

Rijetko može pasti malo kiše ili u poslijepodnevnim satima kratkotrajan pljusak.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između 6 i 11 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22 stepena.

U Sarajevu prije podne oblačno. Smanjenje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najniža jutarnja temperature zraka oko osam stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

Kada je riječ o narednim danima, u nedjelju će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost.

U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle, a u poslijepodnevnim satima su mogući i slabiji lokalni pljuskovi. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će većinom između 5 i 10 stepeni, dok će najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26 stepeni.

U ponedjeljak će preovladavati sunčano uz umjerenu oblačnost, a u poslijepodnevnim satima rijetko je u Bosni moguć slab lokalni pljusak.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stepeni.

U utorak se očekuje naoblačenje sa zapada koje će u drugoj polovini dana usloviti kišu i pljuskove, u Bosni i grmljavinu.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stepena.