BiH
1.7k

Reakcije građana: Predsjedništvu BiH novi trotoar, a nama prazne šerpe

Piše: A. B.
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
(Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
"Otvarate trotoare i ulice, a da zatvarate ubice?", bio je natpis na jednom od transparenata kojim su danas građani iskazali negodovanje povodom obilaska pločnika ispred svečanog ulaza u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a jedan građanin je izveo i neobičan performans.

On je legao na trotoar ispred Predsjedništva BiH lupajući kašikom u praznu šerpu i govoreći kako je dobra predsjednička hrana. Pužući trotoarom je kazao kako će nam u narednom periodu biti sve bolje i bolje.

Neke od poruka koje su građani ispisali su bile: "Mi gradimo trotoar, trotoar gradi nas", "Otimačina bolnica, škola, zgrada, vode!!!", "1948. pruga Šamac - Sarajevo 239 km, 2016. Sarajevo trotoar 300 metara kvadratnih".

Inače, današnji obilazak povodom završetka rekonstrukcije pločnika, koja je koštala više od 360.000 KM, privukao je veliku pažnju javnosti, između ostalog i zato što je 300-tinjak kvadrata obnavljano više mjeseci, uzrokujući probleme u saobraćaju.

Trotoar ispred Predsjedništva BiH su obišli glavni sekretar Predsjedništva BiH Dženan Selimbegović, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić i predstavnici Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Adnan Alikadić i Fahrudin Djedović.