Praznik i putovanja
379

Velike gužve na putu od Sarajeva prema Mostaru od ranih jutarnjih sati

I. Sa.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Zbog Međunarodnog praznika rada i nekoliko neradnih dana rano jutros se bilježe velike gužve na pojedinim putevima u Bosni i Hercegovini.

Tako su duge kolone automobila već u ranim jutarnjim satima stvorene na putu od Sarajeva prema Konjicu i Jablanici te dalje prema Mostaru i granici sa Hrvatskom s obzirom da brojni građani odlaze na more.

Duge kolone su registrovane i na autoputu A-1 Tarčin - Bradina odnosno na naplatnom mjestu Bradina.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

BIHAMK u svom jutarnjem izvještaju izdvaja dionice sa aktuelnim radovima: Tarčin - Konjic (na dvije lokacije), Jablanica - Potoci (Donja Jablanica), Tuzla - Kalesija (u naselju Miljanovci), Kladanj - Vlasenica (Gojsalići), Jelah - Doboj (Kraševo), Dobro Polje - Miljevina, Čevljanovići - Nišići i Bijeljina - Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, te na magistralnom putu M-5 na tranzitu u Sarajevu (Bistrik - Vraca) i na sjevernom ulazu u Mostar.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Pored toga, na magistralnom putu Rogatica - Ustiprača je obustavljen saobraćaj za vozila preko 30 tona zbog oštećenja mosta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko pet tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika).

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Teretna vozila preko pet tona preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Napomenimo da je zbog međunarodnog praznika rada 1. maja danas i sutra zabranjen prevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini.

Meteorolozi do kraja dana najavljuju padavine, tako da apelujemo na vozače da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.