Dječak pao s pet metara visine
0

FOTO / Izbjegnuta tragedija na Igmanu, skliznuo dvosjed s djecom

Piše: N. Jamaković
U popodnevnim satima nedjelje na Igmanu je za dlaku izbjegnuta nesreća koja je mogla imati i tragične posljedice.
Dvosjed je skliznuo prilikom penjanja na skijalištu
Dvosjed je skliznuo prilikom penjanja na skijalištu
Ugroženi su bili troje djece i muškarac koji su koristili vertikalni transport (dvosjed) na skijalištu na Igmanu.

"Oko 13:30 sati sam sa troje djece doživio nesreću na skijalištu na Igmanu. Prilikom penjanja vertikalnim transportom korpa ispred sa dvoje djece je otpustila i sklizala se pravo na mene sa još jednim djetetom. Od siline udarca moj 11-godišnji sin je ispao sa korpe u snijeg sa visine 5-6 metara. U korpi ispred mi je bio drugi sin od 14 godina i bratov devetogodišnji sin. Hvala Bogu pa se sve završilo bez težih i tragičnih posljedica, iako smo svi zadobili lakše povrede i potreseni smo", rekao je za Sarajevo-x.com Semir Botić, koji je danas bio s djecom na Igmanu.

Nakon kraćeg prekida, skijalište je nakon ove nesreće nastavilo nesmetano raditi do kraja dana, i to nakon što su radnici ZOI-ja 84, kako nam je rekao Botić, jednostavno skinuli dvosjed koji je bio skliznuo sa svoje pozicije. Botić je najavio da će tužiti preduzeće ZOI 84, koje je vlasnik dvosjeda na Igmanu.

Radnici odnose dvosjed
Radnici odnose dvosjed
"Tužit ću ih ne samo za ono što mi se desilo, već i za ono što mi se moglo desiti. Moje dijete je palo sa pet metara visine, a lift je nastavio voziti, sve dok nismo stigli na vrh. Doživio sam šok, a mom je djetetu bilo još i gore. Oni su ovaj slučaj htjeli zataškati i nisu htjeli zvati policiju, već smo to mi učinili, i ja želim da javnost zna za ovo kako bi ostali građani bili svjesni opasnosti koja vreba na ovom skijalištu", rekao je Botić.

U policijskoj stanici u Hadžićima nam je potvrđeno da su njihovi policajci izašli na Igman i obavili uviđaj, te konstatovali da je dvosjed s djecom skliznuo prilikom transporta. Semiru Botiću i povrijeđenoj djeci prvu pomoć su na mjestu događaja pružili ljekari Hitne pomoći, nakon čega su prevezeni u bolnicu Koševo, radi detaljnije dijagnostike. Nakon toga su pušteni kući. Iz ZOI-ja 84 su najavili kako će istražiti slučaj, te u ponedjeljak ujutro dati saopćenje za javnost povodom ovog događaja.