Geteova ulica
1

Sarajevo: "Toyota" koja je jučer izgorjela na Alipašinom Polju zapaljena namjerno

S. Š.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Po obavljenom uviđaju na Alipašinom Polju, nakon požara koji je izazvan na jednom automobilu - a vatra zahvatila i ostala vozila - konstantovano je da je požar izazvan namjerno.
U srijedu osmog maja u 16:45 sati obaviještena je PU Novi Grad da je na parking prostoru u ulici Geteova, općina Novi Grad, došlo do požara na putničkom motornom vozilu "Toyota Avensis", vlasništvo E.M. iz Sarajeva.

Izlaskom na teren, policijski službenici su zatekli pripadnike PVB Kantona Sarajevo koji su lokalizovali požar, na motornom vozilu je pričinjena materijalna šteta, a povrijeđenih nije bilo.

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, uz prisustvo sudskog vještaka PPZ struke.

Vještak se na licu mjesta preliminarno izjasnio da je požar namjerno izazvan te je tužilac događaj kvalifikovao kao krivično djelo "Izazivanje opće opasnosti". Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju i rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, saopćeno je iz policije.