Već se može naručiti
64

Volkswagen ID.3 Pro S dobio više snage i brže punjenje

D. B.
Samo godinu nakon debija obnovljenog modela ID.3, Volkswagen je donio niz poboljšanja fokusiranih na infotainment sistem, opremu i električni pogon. Tako je ID.3 Pro S dobio snažniji elektromotor, dok je cijela ponuda unaprijeđena najnovijim infotainmentom, novim funkcijama i bržim punjenjem baterije.

ID.3 Pro S je dijelio električni motor od 204 KS s ostatkom ponude, no njegova snaga je sada povećana na 231 KS. Ovo povećanje snage je standardno u Njemačkoj, dok kupci na drugim evropskim tržištima mogu unaprijediti svoj električni automobil nakon kupovine zahvaljujući novoj power-on-demand opciji.

Dodatna snaga je smanjila vrijeme potrebno za ubzanje od 0 do 100 km/h za 0,8 sekundi na 7,1 sekundu, a poboljšana je i efikasnost elektromotora koji će preći 559 km, 13 km više u odnosu na ranije, s jednim punjenjem baterije.

Baterija kapaciteta 77 kWh sada ima pre-conditioning funkciju, koja je dovodi na optimalnu temperaturu prije punjenja, a to omogućava punjenje do 175 kW DC, čime se smanjuje vrijeme punjenja za nekoliko minuta, posebno u hladnim uvjetima.

U unutrašnjosti je ID.3 Pro S usvojio novi 12,9-inčni ekran osjetljiv na dodir, koji se već našao u drugim Volkswagenovim modelima kao što je ID.7. Ekran ima manje dugmadi i radi na najnovijem intotainment sistemu s pojednostavljenim izbornicima, a tu je i "pametniji" IDA glasovni asistent te ChatGPT integracija. Ostale promjene u unutrašnjosti uključuju poznate klizače na dodir, premješteni birač režima vožnje i blago poboljšanu dugmad na upravljaču.

Kompanija je poboljšala i AR head-up display, kao i sigurnosnu opremu električnog automobila dodajući sistem upozorenja pri izlasku iz automobila, opcioni Park Assist Plus i poboljšanu verziju Travel Assist sistema.

Među novim funkcijama su Wellness App s Fresh Up, Calm Down i Power Break funkcijama koje mijenjaju podešavanja osvjetljenja, zvuka i klima uređaja. Dostupno je i opciono 480W ozvučenje koje potpisuje Harman Kardon.

Volkswagen ID.3 Pro S se već može naručiti u Njemačkoj po cijeni od 47.595 eura prije podsticaja, Ostale verzije stižu uskoro, uključući flagshio ID.3 GTX.