Uoči predstavljanja
4

Otkrivene specifikacije smartphonea Sony Xperia 1 VI

D. B.
Sony bi trebao 17. maja predstaviti smartphone Xperia 1 VI, no prije ovog događaja su otkrivene njegove specifikacije.

Xperiju 1 VI će pokretati Qualcommov procesor Snapdragon 8 Gen 3, a nazad će imati glavnu (24 mm), ultraširoku (16 mm) i telephoto kameru (85 - 170 mm). Kamera za zumiranje ide dalje u odnosu na model Xperia 1 V s maksimumom od 125 mm, no ostale specifikacije se čine identičnim. Glavna kamera modela Xperia 1 VI će podržavati makro fotografiju, a Sony će je promovisati tvrdnjom da može parirati njegovim pravim fotoaparatima.

Prava revolucija dolazi u formi softvera, a nakon višegodišnjeg perioda korištenja više aplikacija za kameru, ovog puta će postojati samo jedna aplikacija inspirisana Sonyjevom Alpha serijom fotoaparata.

Xperia 1 VI će imati "tehnologiju za procjenu ljudskog poziranja" posuđenu od Alpha serije, što će omogućiti precizno fokusiranje subjekata čak i kad su okrenuti u stranu ili imaju zatamnjena lica. Postojat će i nova Video Creator aplikacija, koja će pojednostaviti video produkciju.

Xperia 1 VI će zadržati 3,5 mm utor za slušalice, dok će zvučnici pružati još jasniji zvuk i napredniji bass.

Smartphone ima teksturirano staklo na stražnjem dijelu, a kupci će moći birati između crne i platinum srebrne boje.

Očekuje se da će ekran imati širi format 19.5:9, kao i da će njegov OLED panel biti 1,5x svjetliji u odnosu na ekran Xperije 1 V. Također, imat će varijabilnu frekvenciju osvježavanja od 1 do 120Hz te sampling rate od 240Hz.

Uređaj će napajati baterija kapaciteta 5.000 mAh, čiji je životni vijek produžen na četiri godine zahvaljujući novoj tehnologiji. Baterija će podržavati bežično i reverzibilno bežično punjenje.

Vezani članci