Nastavlja se praksa MUP-a
167

Kabine za pretres dočekale navijače Željezničara i na utakmici protiv Tuzla Cityja

D. P.
Kabine za pretres i na Grbavici (Foto: T. S./Klix.ba)
Kabine za pretres i na Grbavici (Foto: T. S./Klix.ba)
Stroge kontrole i kabine za pretres prisutne su i na stadionu Grbavica uoči početka utakmice 30. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine između Željezničara i Tuzla Cityja.

Najnovija praksa MUP-a Kantona Sarajevo, koja u okviru pooštrenih kontrola ulaza na utakmice u našem glavnom gradu uključuje i kabine za pojedinačni pretres navijača, nastavljena je i danas na stadionu Grbavica.

Nakon sarajevskog derbija, upravo na Grbavici, kao i utakmice Sarajevo - Velež, odigrane prethodnog vikenda, ista situacija je danas dočekala i navijače Željezničara na domaćoj utakmici protiv Tuzla Cityja.

Tako su navijači ispred južne tribine morali proći kroz svojevrsne kabine, a to je prouzrokovalo i sporiji protok navijača. Ipak, svi se nadaju da neće biti većih gužvi zbog toga te da će svi navijači na vrijeme stići na utakmicu.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Duel Željezničara i Tuzla Cityja igra se od 18 sati, a možete ga pratiti u direktnom tekstualnom prijenosu na portalu Klix.ba.

Željezničar nakon vrlo turbulentne sezone danas ima priliku da zvanično osigura opstanak u društvu najboljih ukoliko iskoristi ulogu favorita, savlada Tuzla City te svog današnjeg rivala pošalje jednom nogom u Prvu ligu Federacije BiH.