Lisice se vraćaju
59

Vardy oponašao legendarnog Nijemca slaveći titulu Leicestera i povratak u Premiership

N. M.
Vardy je ove sezone sa 18 golova najbolji strijelac bivšeg prvaka Engleske (Foto: Twitter)
Vardy je ove sezone sa 18 golova najbolji strijelac bivšeg prvaka Engleske (Foto: Twitter)
Nogometaši Leicestera u ponedjeljak navečer su osigurali titulu prvaka u Championshipu, drugom rangu engleskog nogometa, pošto su sa 3:0 savladali Preston u gostima.

Leicester je tako kolo prije kraja postao i zvanično nedostižan za Leeds na vrhu tabele, a to je znao proslaviti fantastični napadač Jamie Vardy (37).

Vardy je ostao vjeran Leicesteru nakon što je ekipa ispala iz Premiershipa, a ekspresno ju je kao kapiten vratio u društvo najboljih.

Protiv Prestona je postigao dva gola, a nakon utakmice je znao kako proslaviti titulu u Championshipu.

Učinio je to u maniru legendarnog Nijemca Jurgena Klinsmanna, tako što se u punom trku prsima bacio na travnjak i klizio po njemu.

Leicester je kolo prije kraja sezone na učinku od 97 bodova i pobjedom u posljednjem ima priliku stići do "magične" stotke.

Vardy trenutno ove sezone ima 18 golova na svom kontu, a drugo mjesto na listi strijelaca Leicestera dijele Kiernan Drewsbury-Hall i Stephy Mavdidi.

Naredne sezone će Leicester ponovo igrati Premiership, u koji se vraća tačno osam godina nakon što je osvojio titulu prvaka Engleske pod vodstvom Claudija Ranierija.

Tabela: