Sarajevo
28

MUP KS uhapsio tri osobe u Vogošći, pronađene veće količine droge i oružja

N. Ž.
Foto: MUP KS
Foto: MUP KS
Službenici Odjeljenja kriminalističke policije PU Vogošća uhapsili su danas, 14. maja, tri osobe u Vogošći, a prilikom hapšenja su pronađene veće količine droge i oružja.

Kako je saopšteno iz MUP-a Kantona Sarajevo, uhapšeni su R.B. (1996), A.K. (1999) i M.K. (2001) - svi iz Vogošće. Lica su lišena slobode zbog postojanja osnova sumnje da su počinili više teških krađa u periodu od 20. aprila do 13. maja ove godine.

Dalje navode da je prilikom pretresa prostorija gdje su ove tri osobe uhapšene, a koje pripadaju muškarcu R.B., pronađena droga i oružje.

Tačnije, pronađena su va PVC pakovanja sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed (2.614,00 grama), dva PVC pakovanje sa sadržajem suhe zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu (267,00 grama) jedna automatska puška sa četiri pripadajuća okvira; 351 komad municije različitog kalibra, kao i drugi predmeti od interesa.

Muškarac R.B. se tereti da je počinio i krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga (član 238. KZ FBiH) i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija (371. KZ FBiH).

Svi osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a policijski službenici Uprave policije nastavljaju rad na ovom predmetu, navode iz MUP-a KS.