Sarajevo
89

Okončan uviđaj na ugostiteljskim objektima koje je u toku noći zahvatio požar, vještak utvrdio uzroke

S. Š.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Okončani su uviđaji na ugostiteljskim objektima koje je u toku noći zahvatio požar, a na svu sreću nije bilo povrijeđenih, potvrđeno je za Klix.ba.
Kako je potvrdila glasnogovornika MUP-a Kantona Sarajevo, prema izvještaju vještaka, uzrok požara u kafiću na Alipašinom Polju su instalacije, dok je požar u ugostiteljskom objektu izazvan namjerno.

"Nakon uviđaja, za objekat u Novom Gradu (Trg nezavisnosti) vještak se preliminarno izjasnio da je riječ o kvaru na elektroinstalacijama, dok se za objekat na Ilidži (Mala Aleja) preliminarno izjasnio da je namjerna paljevina te je obaviješten tužilac i događaj je okvalifikovan kao krivično djelo Izazivanje opće opasnosti", saopćila je Novalić za Klix.ba.

Zbog toga je tužitelj požar na kafiću "Trendy" na Ilidži okarakterisao kao krivično djelo "Izazivanje opće opasnosti" i zbog toga će biti poduzete dalje radnje u cilju rasvjetljavanja ovog događaja.

Kako je za Klix.ba ranije potvrđeno iz Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo, prvi požar se dogodio u 03:40 sati na Alipašinom Polju, dok su u 05:05 sarajevski vatrogasci dobili novi poziv zbog požara na kafiću koji se nalazi u Rustem-pašinoj ulici, na prostoru općine Ilidža, odnosno kod terminala.