Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jedite prirodnu hranu, jedite jednom dnevno, smanjite unos secera i dijabetes ce se brzo izljeciti. Ako imate opasniji dijabetes postite 2-5 dana i to ce puno pomoci, moze se voda piti. Inace je poznato da 'post' izljeci organizam od razlicitih bolesti. Ovo su uspjesne metode izljecenja od dijabetesa, jedina teskoca je 'ostati svjestan' i odoljevati hrani koja nije prirodna, a ja otkako jedem 1 put dnevno imam puno vise energije neg kad sam jeo 3 puta dnevno. Zasto placat ljekove?
nemoj valjati gluposti. Ako imas dijabetes tip 1 nikakav post niti smanjenje secera ti nece pomoci. Bez inzulina umrijet ces veoma brzo. Za dijabetes tip 2 to pomaze, ali opet da posve odbacis inzulin neces moci jer tvoj organizam ne proizvodi dovoljno inzulina i svaki put kad uneses vise ugljikohidrata nego sto ih organizam moze preraditi sam od sebe, moras unijeti inzulin
Poznato je i da je pravilno reći izliječiti i plaćati.
Postoji i nešto što se zove pumpa za inzulin. Košta kao dobar polovan auto.
4500 EURa
Diabetis je samo nedostatak fizičke aktivnosti. Što su ljudi stariji manje fizičke aktivnosti uz to naravno hrana samo prirodna uz što više friškog voća i povrća i NEMA diabetisa. Ovo vam govorim iz iskustva .
2x sedmično trenuram, pazim na ishranu i opet nalazi poslije 3 mjeseca uvijek lošiji. Ovim tempom ću za 5 godina morati početi špricati inzulin. Nasljedni faktor.
Ja nemam skoro nikakve 'fizicke aktivnosti' i opet sam i smrsao i puno vise imam energije kad manje jedem. Znam da nije logicno ali pricam istinu. Volja se mjenja, da se volja ne bih naglo promjenila ako naglo pocnem ja sam se svaki dan 'svjesno pratio' jer i kad god tezina ide gore ja smanjim.
PRIKAŽI ODGOVORE (2)