Saradnja s tenorom
25

Električni FIAT 500 dobio specijalnu verziju La Prima by Bocelli

D. B.
FIAT je kreirao specijalnu verziju električnog modela 500 u saradnji s operskim pjevačima, a to su Andrea i Matteo Bocelli.

Riječ je o modelu nazvanom FIAT 500 La Prima by Bocelli, koji je dostupan kao hatchback i kabriolet, a sadrži vrhunsko ozvučenje kompanije JBL koje nudi "iskustvo zvuka bez premca".

Iz FIAT-a kažu da su Bocelliji testirali 320W sistem koji je integrisan u automobil bez negativnog utjecaja na prostor u unutrašnjosti i prtljažniku.

Model je dostupan s "Ice Beige" sjedištima s premium FIAT-ovim presvlakama i crnom armaturnom pločom. Na raspolaganju je 10,25-inčni ekran infotainment sistema, a tu su i 77-inčne felge te full LED svjetla koja dolaze u standarnoj opremi.

U ponudi je šest boja karoserije, Onyx crna, Ice bijela, Ocean zelena, Mineral siva, Rose zlatna i Celestial plava.

"Veliki uspjeh našeg novog modela 500 Prima, vrhunca iz ponude naše električne ikone, pomogao nam je da shvatimo da naši kupci žele proizvod koji je definitivno premium, italijanski i kultni. Ukratno, oni žele najbolje što je napravljeno u Italiji. Upravo u našoj zemlji mogu pronaći najviši izraz umjetnosti, ljepote i muzike. Zbog toga smo zajedno s maestrom Bocellijem kreirali vrhunsko iskustvo slušanja muzike kako bismo naglasili tišinu električnog automobila", izjavio je direktor FIAT-a Olivier François.

Cijene još uvijek nisu objavljene za ovaj model, a narudžbe se počinju primati ovog proljeća.