Ovog ljeta kreću Talgo vozovi
0
Od Sarajeva do Ploča za manje od dva sata
Komentari (66)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
nemoze to tako, trebali bi se ugledati na neke evropske zemlje, naprimjer njemacka kod njih je zabranjeno imati međugradske autobuske linije na kojim vozovi saobracaju, ali najvaznije je prvo kompletno obnoviti infrastrukturu šine su u gorem stanju nego vozovi treba ih prilagoditi najvecim evropskim standardima pa onda kupiti moderne vozove \"sa lokomotivama\" pa onda pici 160 km i vise
E nema više našim Ćirom polako na more. Koji je to doživljaj bio! Ovi novi vozovi jesu brži i ljepši, ali vi mladi ni u pola ne uživate u putovanjima kao što smo mi nekad uživali. Baš mi vas je žao.
putovanje ce trajati isto... nema sanse po ovakvim prugama da ce se stic prije na odredistei i sa brzim vozovima.. to bi bilo isto ko kad bi na kokosku stavili grudnjak. ne pristaje brate pa gotovo.
turci, drzte se vi kamila.
Mozel ovaj Talgo saobracati iz TZ? Ako moze, da napravimo navijacke vozove za sva gostovanja sirom BiH i evrope (od slijedece sezone)
Ovaj voz će ići 160 na sat do prve krivine.............a onda će biti glavna vijest na dnevnicima.
Zar niko DO SADA da izračuna prosječnu brzinu npr. Sarajevo- Mostar, rastojanje 130 km , vrijeme 2 sata, izađe prosječna brzina 65 km/h, te su brzine i \"ćire\" mogle postići.HAHAHAHAHAHAHA!
gdje ste prije bili moji su vozovi jos malo pa prosli dok sam svake sedmice picio tuzla mostar nije ih bilo
Vijest je OK,brzina će biti onolika koliko je trenutno moguća,ja imam auto koje i dan danas neznam koliku brzinu može razviti,isto je i sa vozom.Slažem se sa nekim komentarima o vandlizmu po vozovima,to bi mogao biti problem,pokušati uvesti maximalnu kontrolu pa i video nadzor,zašto ne. Samo bi ovi vozovi trebali ići onom predratnom linijom Tuzla-Ploče.
BAS NEDAVNO IDEM IZ MOSTARA KUCI U SARAJEVO I PRICAM SA MASINOVODJOM I KAZE MI DA CE OVI NOVI IMATI I KAMERE.A TAKODJER CUJEM DA CE SPANSKI SAVREMENI VOZOVI BITI DOSTUPNI TEK U NOVEMBRU-DECEMBRU SLEDECE GODINE. POZ.
haj ga malo obali stoko glupa
ove kompozicije ce vuci stare lokomotive koje mogu ici do 160 kmh jer su Talgo lokomotive preskupe.Sto se tice vremena do Ploca 2 sata, nema sanse.Ovi iz zeljeznice FEDERACIJE lazu 4 sata do Zagreba 4.30 do Beograda,SA OVAKVIM PRUGAMA NEMA SANSE.Mozda za dvije tri godine kad se koliko toliko srede.Putovanje ce biti udobnije i vjerovatno malo krace.Ako bude dva sata od Sarajeva do Mostara a 6 do Zagreba i Beograda bice uspijeh.ZIVI BILI PA VIDJELI........VOLIO BIH DA SE NEKO KO ZNA TACNO KAKO STVARI STOJE SA OVIM VOZOVIMA OGLASI ISA STANJEM PRUGA U BIH I KAKO IDE REKONSTRUKCIJA.JA SAM CUO DA POCINJE TEK U MAJU ZA NEKE DIONICE
e jest mi za vas primitivne i zaostale baaliye ovaj voz. za vas su kamile. dobili ste od Holandije na poklon tramvaje i vec ste ih vise od pola syeebali. da tuga bude veca, vecina tehrana je pljuvala i na Holandiju i na poklon. zahvalnost kod poturchene gamadi je misaona imenica.
Ovakvog rahata nije bilo za vrijeme sugoslavije. kralo se , cakijasi zasretali i pljackali koga su stigli. Mislim da ce SANU organizirat ponovo horde hajduka da maltretiraju gradjane po vozu ukoliko se ne uvede oruzana pratnja u vozove.
Slažem se sa komentarima da ma koliku brzinu mogli razviti ovi vozovi nemogu je koristiti na našim prugama pogotovo dio od Bradine prema jugu. I ovi današnji spori vozovi na određenim dionicama moraju maksimalno smanjiti brzinu. Ima prevelikih krivina , uspona i nizbrdica. Mislim da bez remonta šina nema ništa. Krivine i ostalo nije moguće sada ispravljati.Možda neke buduće generacije.Svakako da kontrole i putnika a bogami i osoblja moraju biti rigorozne. Zašto željezničari sada štrajkuju. Zato jer 70% naplačenih karti direktno u vozovima odlazi u privatne đepove tj. u đepove konduktera koji ne izdaju karte.Sjećam se prije 90-tih da je u svakom vozu (vlaku) obavezno bilo barem dva tadašnja milicionera.