Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nevjerovatno da se pozivaju na pravilo KABOTAZE, to pravilo regulise voznju u inostranstvu poslije medjunarodnog transporta tj pravo da izvrsis transport u drugoj drzavi u povratku za svoju maticnu … druga pravila regulisu prava vozaca na odmor , obavezne pauze,platu, uslove rada, vremensku duzinu dnevnog , sedmicnog i mjesecnog rada….
Sjedi jedan,drzi se ti volana i zamjene paleta bolje je...
… nije to dno, dublje se nalaze rudari.. pa prosvjetni radnici..
E vala ne bih radio kao vozac slepera ni za 5000e neto, pasiji zivot je to...
Zivot je tezak sigurno ako radis posao za koji nisi kvalifikovan i neznasga raditi
Pa neko mora da radi taj posao. Znam dosta vozaca slepera, medju njima i par zena. Rade doduse u uredjenoj EU drzavi, prezadovoljni uslovima i firmom. Ovi non-EU su na*ebali, isto kao i vozaci iz BiH. Znam jer su mi stari i buraz soferi, mada se ne daju zezati. Hbg, mora roba stici, nece se police same napuniti.
Jednog sofera iz bugojna su silovali na autoputu kroz francusku
ti sto prihvate da budu robovi i da im se ne placa su najvise krivi jer dozvole pljacku
Ja mislim da ovim vozacima kamiona koji stvarno rade deru po vazdan, te cekanja, spavanja u kamionu, pored plate treba obezbjediti godisnje puna 2 mjeseca placenog godisnjeg i barem da tako makar odmori dusu.
Nikada nisam imao lijepo mišljenje o toj bagri poljskoj.
Ovo isto naša bagra radi, zaposli te u sloveniji, dobijas slovensku platu, pa te salju ilegalno u njemačku na baustelu, i kad te ufate fasujes zabranu ulaska u EU
To rade zatucani balkanci koji imaju firmu u Slo, inace slovenske firme su legalne da rade u EU i legalno mozes raditi u EU za Slo firmu ako si uredno prijavljen u Slo i placa ti terenski rad. A zatucani su i ovi sto pristanu na to radi par stoja eura vece plate, bolje ti je sljakati za manju platu sa urednim papirima.
Uhvate