Pregovori u završnoj fazi
0
Za jeftine letove u BiH presudno deset eura
Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Glasnogovornica Mija Martina Barbaric? Zar to nije nasa bivsa predstavnica na EUrosongu..o Boze..svako je danas PR!
Ma stipu ove gradove. Hoce li biti jeftino do Amsterdama, da i ja skinem junfer...trolom do dobrinje,50 eura za avijon, 50 za trebu....stoja sve zaklopi...
jaho bi martinu ko sdp zlaja komsica
BTW - na meč Irska - BiH neki dan je tarifa sa niskobudžetnom comp. bila 18 eura RT , plus prtljag 37 eura !!!! , ali iz Budimpešte...... ako ideš samo sa torbicom to ti je džabe jer sjj-dub je cestom 2600 kilometara
hocemo wizz air u sarajevu!!
DAJ BOZE ALI NE VJERUJEM...DA JE OVO MOGUCE.
Ko god misli da Germanwingsom lete samo kokuzi a Lufthansom valjda samo biznis klasa, nije normalan. Mada GW pravi gubitke u zadnje vrijeme, ima clanak na DW stranici. I ne, jeftinija karta ne znaci losije odrzavanje. I da, sarajevski aerodrom je preskup i grozno los. A ovi predlozeni letovi - za London cini mi se jos uvijek treba viza, za Svedsku ide manji procenat ljudi, ali let za Rim bi mogao biti pun pogodak. Ako se Sarajevo fura da je neka turisticka destinacija, trebalo bi nesto i uciniti u tom pravcu. Od ljeta ruske zeljeznice uvode direktnu liniju Moskva-Split, mi smo svjetlosnim godinama daleko od takvih poteza stranaca. A Mija Martina je tipicna skutorska stelatorka, nije bitno sta znas nego koga znas, skutori su uvijek bili leglo mita i korupcije. Vec vidjeno.
Nebuloza! Uvijek ces naci iznimku, ali upravo ta iznimka potvrdjuje pravilo. Parali ljudi imaju jedan problem, a to je nedostatak slobodnog vremena, time is money. Problem sa letovima low cost airlines je upravo faktor gubitka vremena. Lete sa sporednih aerodroma, poput Stansted, koji je 50 km udaljen od Londona. Malo koji let polijece bez zakasnjenja. Samo jednom sam letio low cost od Minhena do Stokholma, jednom i nikad vise. Let je kasnio dva sata u jednom pravcu, povratni cak 3 sata. Ustedjevina od 100 euro mi se popela na nos. Od jednog Lufthansa turiste imas znatno vecu dobit nego od 10 kokuza sto dodju sa Germanwings. Mada je upitno, koliko ce sve to pogurati turizam na nasim prostorima. Sarajevo ili bilo koji drugi grad u BiH nije klasicna city-trip destinacija Evropljana. Nasa turisticka ponuda je pretanka da bi udovoljila njihovim ocekivanjima. Low cost ce sluziti dijaspori kako bi laske dogurali u rodnu grudu na godisnji. Bice konkurencija Eurolines autobusima.
nije tacno, ja radim upravo u jednoj agenciji u amsterdamu i znam da je vecina putnika upravo dobrostojeca jer popricam sa njima, a nekad i provjeravam podatke. imam jedan par fabrikanata koji deset puta godisnje samo za vikend skokne u floridu da odigra nekoliko partija golfa. znam jednog koji je lani kupio zamak u skotskoj i sad svakih 15 dana leti tamo jeftinim kompanijama. oni su upravo i postali milioneri sto nisu bacali lovu na nepotrebne stvari. jos nesto, osnovna stvar kod ovih kompanija nije, kao sto mnogi nasi misle, niske cijene. one su nize sto ranije kupis, ako danas kupis za london u junu, moze biti i 8 eura, ali kako se blizi dan, cijene rastu, tako da ce krajem maja biti vrlo blizu redovnim kompanijama, jednostavno, ostalo je malo sjedista i to je glavna politika. druga stvar na kojima oni stede je slijetanje na sporedne aerodrome. treca je neostavljanje slobodnih sjedista (praznih, dakle, neiskoristenih) za predstavnike ili \"last minute\" putnike iz agencija.
Ja sam letio i iz Sarajeva i u Sarajevo, i reko sam hvala, necu vise nikad. Turci su uvala borova, platis kartu 1300 maraka, na karti ti fino pise boing do turske, boing iz turske za sarajevo, medjutim, tek kad dodjes na aerodrom i izadjes na pistu svatis da si dao pare za propelasa naseg Bosanskog. Nemas gdje stvari ostavit, velik ti ranac, kaze stavi ga pod noge. Sad kad sam htio na godisnji tuci trazili 1600 maraka kartu do Bosne. Hvala vam, lagani rad Beograd direktno, platim je 700 marki i zvizdim. Necu vise nikad u Sarajevo letit sve dok je ovako. Gurbeti.
Letio sam vise puta sa naseim BH airlines sanerima i svaki put se zajebao. Hvala ali dok se ne poprave uslovi radije cu platiti 100km vise i letiti za BGD gdje cu doci na vrijeme i bez problema, nego da mi u pola ljeta kasni avion od istanbula pa se ne moze sletiti u Sa, pa alternativa Bec, BL, Mostar . . . Umjesto u 10 sati u Sarajevo, ja sletim u 17:00 u Mostar... A sa ovim Low Coast letovima bi putnici ionako bili na gubitku, dok se plate stvari,taksa, pice i hrana u avionu cijena ce biti ista ako ne i veca.
Sto je najgore, ovi nasi ce i u ovoj situaciji DA NADJU VARIJANTU KAKO CE DA KRADU. NECE KOD NAS U OVIM OKOLNOSTIMA NIKADA BITI NARATA PO 30 EURA SA TAKSAMA LOPOVI IZABRAT CE KOMPANIJE KOJE NE UGROZAVAJU VEC USPOSTAVLJENE LINIJE I PODRZAT CE MONOPOL VELIKIH KOMPANIJA TREBA NAM VIENNA, PARIS, BRUSSELS, BERLIN, PRAGUE, ISTANBUL TO SU DESTINACIJE KOJE SA 40 EURA CIJENOM MOGU IMATI UVIJEK VELIKU POPUNJENOST U SEZONI A ISTANBUL MOŽE UVIJEK IMATI PUN AVION ONI TO DOBRO ZNAJU ALI NEPADA IM NA PAMET, JER VOZE DVA AVIONA ZA ISTANBUL DNEVNO I NECE DA REMETE SVOJE KAMATARENJE
Ma ne mogu nasi kriminalci da se odljepe od reketa. Svi su oni sracunali sebi po 5-15 eura i u 30% slucajeva su skuplje takse nego karta. Lopovi odvratni. + cilj tih letova osim mozda Londona nije nista drugo nego da se diijaspora prevozi. Nema tu turista... turisti idu prema Paris-u, Briselu, Pragu...
hajte ovako Beograd pokupi sav kajmak sa wizz airom
Bravo aljazeera. konacno dobre i pozitivne vijesti.
@kurčilo mammiccu ti kkurrcnneeem ! gllooopane jedan gllllooopii nemas ti pojma o zivotu !ostani na selu odakle si i dosao ! ljakse!
Prejak je lobi iz crbije i hrvatske (naravno malo slovo) da se ovo moze ostvarit. Inace najskuplje su karte iz Sarajeva, upravo zbog aerodromskih taksi. P.S. @Sandzaklija ne *eri, brukas druge Sandzaklije ponasanjem svojim!