Koncert
0

Iron Maiden na splitskom Poljudu

Sarajevo-x.com
Jedna od najvećih teškometalnih atrakcija, grupa Iron Maiden nastupit će 10. avgusta na stadionu Poljud u Splitu u okviru svjetske turneje "Somewhere Back in Time Tour '08."

Grupa je u najboljem izdanju, predvođena pjevačem Brucom Dikinsonom. A za njihov splitski nastup vlada veliko interesovanje. Ovom turnejom ponovno će podsjetiti na istoriju benda fokusiranjem na '80. u izboru pjesama i izgledu scene, koja će biti složena prema legendarnoj "Egyptian Production iz 1984-85 - Powerslave turneje".

Tokom proteklih godina "Iron Maiden" su prodali pedeset miliona albuma i spadaju u natiražnije i najatraktivnije predstavnike heavy metala.

Sarajevski rocker Želimir Altarac Čičak pokrenuo je odlazak "heavy karavana" iz naše zemlje, a na ovaj kocert možete otići u organizaciji turističke agencije Otas.

"Ovo će biti četvrti put da se organizovano ide na koncert ovih velikana, koji očito imaju armiju svojih obožavatelja diljem nam bivše zajedničke domovine i koji uvijek svojim nastupima oduševljavaju," kaže Čičak i spominje dobar provod na stadionu u slovenačkom primorskom gradiću Izola 2000. godine te na prepunom zagrebačkom stadionu Velika Gorica 2003., te u velikoj dvorani beogradskog sajmišta prošle godine. "Za očekivati je još jednu veliku urnebesnu feštu u njihovom već znanom stilu," kaže on.