Posjete
0

Semir Osmanagić kod Harisa Silajdžića

Sarajevo-x.com
Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine dr. Haris Silajdžić primio je u subotu u svom kabinetu petočlanu delegaciju Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca”. Delegaciju su sačinjavali predsjednik Upravnog odbora Ahmed Bosnić, članovi Upravnog odbora Jovo Jovanović i Mahir Hadžiahmetović, izvršni direktor Zajim Ahmetspahić i osnivač Fondacije Semir Osmanagić.

Predstavnici Fondacije su u dvosatnom razgovoru informirali predsjedavajućeg Silajdžića o zaključcima Prve međunarodne naučne konferencije o Bosanskoj dolini piramida koja je održana u augustu 2008. Desetine svjetskih stručnjaka su tom prilikom potvrdili da je Bosanska dolina piramida vrlo važno arheološko nalazište koje traži daljnja istraživanja te osnivanje Centra za studij piramida sa sjedištem u Sarajevu.

Silajdžić je tokom susreta još jednom potvrdio podršku istraživanjima koje provodi Fondacija ističući da je ovaj razvojni projekt velika šansa za budućnost Bosne i Hercegovine.

Član Upravnog odbora Jovo Jovanović uručio je Zahvalnicu Fondacije dr. Silajdžiću za njegovu nesebičnu podršku istraživanjima u Bosanskoj dolini piramida.