Pitanja kojih se roditelji boje
0
Mama, zašto je nebo plavo?
Komentari (27)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sto mi je zivot otisao k vragu?
Bog je dao plavo nebo da bi s njega Želju gledo :))
slucajno dodjoh i vidjoh odg na svoj komentar... opusti se to je s moje strane sala bila :D ja bih rekao dijetu neku lafinu iz bajke normalno xD nego eto da roditelje edukujem kad vec nmg djecu... vjeruj to sto sam ispisao i ja sam 20x procitao dok nisam sve skonto... i ne studiram geografiju nego elektrotehniku a sto to radimo na elektrotehnici ne pitaj, jos malo pa ce nam anatomiju uvesti kao redovni predmet :)
E moj ti...uopšten ti plaho odgovor za 5-godišnje dijete...halal vjera, de izuči roditeljski zanat dijete drago pa onda vidi da li će petogodišnjak shvatiti o čemu ti govoriš...i molim te radi budućih generacija koje ćeš vjerovatno učiti o geografskim pojavama i procesima izuči najprije pedagoško-psihološku grupu predmeta ali doooobro ih prostudiraj i shvatit ćeš da se na takav način ne objašnjava petogodišnjaku...znači ako želiš nešto da djetetu objasniš ne uvodi mu u odgovoru nove pojmove kojima ćeš dijete još više zbuniti...nadam se da ćeš ovo prihvatiti kao dobronamjernu sugestiju...
Nebo je plavo iz slijedeceg razloga.. suncevi zraci se sastoji od spektra od 7 boja (tehnicki receno 7 razlicitih magnetnih talasa razlicitih po duzinama reda nanometara) svaka duzina u ljudskom oku stvara drugi osjecaj boje.. plava boja je najmanjeg spektra po tim metrima te ona za razliku od ostalih 6 boja nije dovoljno jaka da slobodno prodje kroz atmosferu te ostaje zarobljena po njenoj povrsini (iznad nasih glava, kuca itd) a tako zarobljena stvara osjecaj plave boje u ljudskom oku... mislim da je ovo dovolno poopsteno da svome 5-godisnjem dijetu objasnite zasto je nebo plavo.. ako ga i dlaje bude zanimalo upisite ga obavezno na neki tehnicki fax nek dijete izucava nebesa :))
Mama zasto su me psi izujedali dok sam se igrala u parku? Utuc psine!!!
Zar toliko mnogo roditelja iz Engleska radi u Saraj\'3putaiksu ????
mama,imal nebo kraja?...... toliko te i ja volim
da nebi se zemaljska kugla kretala avion bi vazda letio a nikad sletio nebi imo sanse nista opstati bez kretanja zemlje\')
pojačana disperzija i raspršivanje plavog spektra elektromagnetnih zraka.
- Mama, mama, vidi mene ja crn a ti plava, kako to? - Suti sine, kakva je gida bila dobro ne lajes ko vucjak.
Zasto ste mi zatvorili Ziku?
možeš vala sine, svi su mrtvi, tako da samo mene možeš. ako pod \"obitelj\" kontaš dalju rodbinu, za njih me zaboli neka stvar, otpisao sam ih još kad su se u ratu pokazali kao životinje. sad imaš samo mene za j e b a t, ako ti je baš stalo, bolestan čiča od 49 godina. a stvarno mislim da psima treba dohakati - nekad sam imao psa, sad se ne usudim do marindvora otići od straha, moguće da sam i otkačio, ali ih se bojim otkako me prije destak godina jedan rotvajler zaskočio i oborio na prugu kod kluba slovenaca, a gazda se smije i kaže, igra se
Glupo bi bilo djetetu objašnjavati zašto ponekad vidimo mjesec i danju kad ono nemoze u svojoj glavici da poveže sunčev sistem ili šta već. Čime se takovzani naučnici bave.
Ja bi mu reko sine vidi na google-u
U igri glupana ti si vec level 99, vodeci si definitivno!
Fuj, znaci prvo se tvoje dijete upoznalo s pojmom ateista.. Od zla oca od gore majke.