Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sramota!
vidi se koliko vodimo računa o svojoj historiji i kulturi umjesto da podržavamo naučna istraživanja, puštamo lažove da nam izmišljaju historiju
Jadna drzavo kad nemas para za ovakva interesantna istrazivanja...ili to nekima ne ide u planu?!Nauka i historija su bogastvo a u Bosni i Hercegovini ima sta istrazivat i kopat! Treba dati fonda za istrazivanje historije i arheologije na svim podrucjima i projektima.To sve normalne drzave rade! Naprijed svim ekipama koje kopaju dje bilo,rone il se alpinistima zajedno pridruzili,naprijed samo! BOSNA4EVER!
@rudar, prijatelju, Vasiljka nikad nije krila da je nastavila radove na osnovu ranijih istraživanja. Pročitaj njen rad u Godišnjaku Instituta za balkanološka istraživanja i vidjet ćeš da spominje upravo taj nalaz amfora kao povod za njeno istraživanje koje ju je dalje dovelo do brodova, luke i svega ostalog spektakularnog. I ove godine će jedina iz BiH imati priliku za prezentaciju rada na Evropskom kongresu arheologa. Tamo je niko ne bi pozvao da postoji i najmanja sumnja u njen naučni integritet. To su veoma rigoriozno provjere. Zato njeno poređenje sa šarlatanom osmanagićem je u najmanju ruku neozbiljno. Drugo, nikad nigdje nisam vidio da se Melisa izdaje kao arheolog, u svim njenim zvaničnim dokumentima piše da je historičar i kao takva je od početka pomagala Vasiljki kada neki nisu htjeli ni mrdnuti prstom.
hm, je l\' se ono kukavica kiti tuđim perjerm i uskače u tuđe gnijezdo? Magistarski rad Snježane Vasilj niko nikad nije vidio, a što se tiče Melise Forić, ona se lažno izdaje kao arheolog (u stvari je historičarka) i jedini njen uspjeh je krađa rezultata istraživanja svog profesora. Veoma časno i etično, nema šta. Što se tiče Hutovog Blata, spomenuti nalazi su poznati od 1981. (ali Muzej Hercegovine nije imao para da nastavi istraživanja). Lijepo je Vasiljka uskočila i tuđe otkriće pripisala sebi, isto kao i njena šegrtica Forićka. Tako je i CBI pao pod uticaj mediokriteta i onda nije ni čudo da se pojavljuju razni osmanagići. Sva sreća pa nisam historičar ni arheolog, jer se očigledno arheologija i historija u BiH srozala da ne može gore.
E moj semire. Ovi foteljaši i ronjaju i istražuju još imaju vremenai u kabinetu da rade. A ti kopo ne kopo piramida neJma